Nieuws

Dochter van Damon Hill betovert Westfaalse fokkers

23 07 2008


Op de voorkeuring in Greven had ze haar kandidatuur al duidelijk gesteld, de degelijke, maar aansprekende en ongelooflijk marcherende Deprice, dochter van wereldkampioen Damon Hill. Op de Eliteschau van het Westfaalse stamboek maakte ze haar favorietenrol helemaal waar en was ze gisteren de onbedreigde kampioene van de Westfaalse merriejaargang 2005. Nel ten Heuvel uit Fluitenberg had de reservekampioene aan het touw.

Ruim honderd driejarige merries werden op de Westfaalse Eliteschau aan de hand gepresenteerd in de driehoeksbaan op het Westfaalse paardencentrum in Münster-Handorf. Er was een fraai succes voor de Nederlandse fokster Nel ten Heuvel uit Fluitenberg, die in Belissima een formidabel bewegende reserve-kampioene had.

Maar geen paard was bestand tegen de ware kampioene, Deprice. Deze goed ontwikkelde, correcte vos - op stand een mooi en goed gebouwd paard, maar verder niks bijzonders - veranderde elke keer dat ze in beweging kwam in een fenomeen: kracht, achterbeengebruik, oprichting, balans, souplesse, ruimte, het was allemaal in ruime mate voorhanden.

Als derde werd de zeer charmante Real Love opgesteld, een schitterend gelijnde dochter van de nog jonge Rohdiamant-zoon Real Diamond. Zijn zwarte dochter draafde met zeer veel lossigheid naar de derde plaats.

De hoogst geplaatste merrie met een springafstamming was de rassige Chicca K, de dochter van Chico's Boy die op de vierde plek werd opgesteld. Als vijfde werd een tweede dochter van Belissimo geplaatst: Bon Chic Bon Genre MB, een geweldig ontwikkelde vos die wat resoluter kon zijn in het gebruik van het achterbeen.

Terug