Nieuws

Holsteins bloed vooraan bij Oldenburg International

25 07 2008


De Eliteschau van de merries van Oldenburg International was gisteren in Rastede snel bekeken. Slechts 14 drie- en vierjarige merries werden gepresenteerd. De rood-blauwe sjerp was voor Lara Croft, een dochter van Lordanos.

De kampioene is helemaal Holsteins gefokt. Lara Croft is door Marco Baldssun gefokt uit een oude Holsteinse merrie van Fernando-Farnese. Bij de presentatie aan de hand sprong de merrie spontaan twee keer over de witte afzethekjes en ze toonde daarbij een prachtige manier van springen!

Oldenburg International selecteert voornamelijk op de springpedigree en de bijbehorende springaanleg. Minder belangrijk is het exterieur, al waren de gepresenteerde merries wel correct gebouwd. Maar in tegenstelling tot het 'gewone' Oldenburgse stamboek, wordt er minder acht geslagen op ontwikkeling en rasuitstraling.

Opvallend was wel dat de merries allemaal hoge cijfers hadden gescoord voor het onderdeel vrij springen bij de verrichtingsproef die ze in mei hebben afgelegd.

Paul Schockemöhle overhandigde de zilveren medaille aan Jobst Hartmann, de eigenaar van de atletisch bewegende Balquina, een fokproduct van llse Hell uit Klein-Offenseth. Het brons ging naar Walmeria II, een in overconditie gepresenteerde dochter van Cordalme Z.

Terug