Wordt HT-lid

Nieuwsberichten


Dubbele successen voor \'t Centrum en Tim Coomans

27 jul. 2008

Stoeterij ’t Centrum in Wydenes had een feestje te vieren na afloop van de Centrale Keuring van de KWPN-regio Noord-Holland in Middenbeemster. Zowel de dressuurkampioene als de springkampioene kwam uit deze stal. De Zuid-Hollandse dressuurpaardenhandelaar Tim Coomans was noordwaarts gereden om met zijn paarden beide zeges in de PAVO-selectie voor zich op te eisen.

Bij de dressuurpaarden tekende de driejarige Aimantacara C (v.Don Schufro) voor het kampioenschap. Via moeder Gicara II keur pref prest is de kampioene een halfzus van Krack C en een volle zus van de aangewezen hengst Zchufro C. Bij de springpaarden kon het kampioenslint worden omgehangen bij Anora II (v.Goodtimes). Stoeterij 't Centrum is zowel fokker als eigenaar van deze paarden.

Deze driejarigen moesten het in de strijd om het algemene kampioenschap opnemen tegen de zesjarige springmerrie Vrouwe Bureveld (v.Burggraaf), fokproduct van E. Floor in de Bilt en in eigendom van N.W.J. Duineveld uit Hem en tegen de vierjarige Zirkonia (v.Jetset-D). Stoeterij de Keizershoeve in Kessel fokte deze merrie uit de stam van de KWPN-hengst Negro, die in eigendom is van W. Bos in Wijdewormer.

Bij de springveulens werd kampioen het hengstveulen Del Piero l'Avenir van fok./eig. Th.A. Berbee in Breezand. Het hengstje is een zoon van Unaniem uit de merrie Padisjah elite v.Burggraaf. Grootmoeder Sandra was destijds succesvol in het ZZ-springen.

Vivaldi zette zijn zegetocht als leverancier van kampioensveulens voort. Dressuurkampioene bij de veulens was Duna van fok./eig. N.W.J. Duineveld uit Hem. Inspecteur Dirk Reijne liet na afloop weten zeer tevreden te zijn over de kwaliteit van de aangeleverde veulens, ondanks het feit dat er geen voorselectie had plaatsgevonden.

Vijf vierjarigen en vijf vijfjarigen werden geselecteerd voor de halve finale van de Pavo Cup in Ermelo. De hengst TC Zidane (v.Rhodium) werd door Daniëlle van Mierlo naar een welverdiende eerste plaats gereden. TC Zidane werd gefokt door Driekus Vonk uit Eck en Wiel en is eigendom van Tim Coomans uit Oud-Beijerland.

Lennart Bos reed bij de vijfjarigen TC Wanted (v.Montecristo) van fokker Jan Lamers uit Oss en eigenaar Tim Coomans naar de eerste plaats. TC Wanted is via de top-verrichtingsmerrie Jirondine een halfbroer van het Zware Tour-paard Riondine L en het Lichte Tour-paard Picasso.

Bron: KWPN

Snow
Snow
Snow
Snow