Nieuws

Dancing Queen B danst naar zege

27 07 2008


Met zeer elastische en krachtige bewegingen danste Dancing Queen B (v.Don Crusador) afgelopen zondag naar de titel voor driejarige merries op de ‘Louis Wiegels Schau’, de hoofdkeuring in Hannover.

Naast de titel voor driejarige merries waren er nog veel meer titels te vergeven in Sandbostel. Zo was er op de Hannoveraanse keuring ook een titel voor de beste tweejarige merrie. Hier ging een zeer mooi gemodelleerde en al zeer goed ontwikkelde naamloze merrie van His Highness mee aan de haal.

Bij de driejarigen was het de eerder genoemde Dancing Queen B (Don Crusador x Wenzel I) die het beste figuur sloeg. De merrie beschikt over mooie lange lijnen, een edel model en beweegt met een mooie houding en gaat actief over de benen.

De titel voor vier tot en met zesjarige merries was een prooi voor Bella Carmina (Belissimo x Carbid). De vosmerrie beschikt over een heel scherp model met een prachtige bovenlijn. In beweging weet ze haar lichaam goed te gebruiken en toont ze veel souplesse. De titel voor nog oudere merries (zeven jaar en ouder) was een gemakkelijke prooi voor de staatspremiemerrie Lady Larissa (v.Landadel). De merrie werd voorgesteld in een schrale toestand en heeft een wat krom achterbeen, maar dat maakte ze helemaal goed in beweging.

Beste springmerrie was de schimmelmerrie Carmelita (v.Calido), die beschikt over een modern springmodel. De titel voor de beste halfbloedmerrie ging naar Lola (v.Lauries Crusador xx), de uit een zeer goed nest komende merrie heeft alles dat men in een halfbloed kan wensen.

Naast de titels voor merries wordt in Hannover ook nog gewerkt met families. Siegerfamilie werd de familie van de kampioen van de oudere merries, Lady Larissa. Zij en twee dochters van Florestan I en Royal Highness sleepten de titel binnen.

Terug