Nieuws

Nakomeling van Sandro Hit wint bij de vierjarige hengsten

03 08 2008


In de Reitpferdeprüfung voor 4-jarige hengsten is de Sandro Hit-nakomeling Solière vanmorgen in Verden als overwinnaar gehuldigd. Tweede werd de correct lopende Brentano II-zoon Bel Ami. De bloedmooie Bergerac, een zoon van Belissimo M, mocht zich als derde opstellen.

De zwarte Solière (Sandro Hit x Donnerhall) kreeg negens voor zijn galop en de apart gewaardeerde 'Ausbildung'. Hoewel iets traag, maakte hij een fijne indruk met een goede draf (8,5) en een mooi bergop gesprongen galop.

De tweede plaats van de schimmelhengst Bel Ami (Brentano II x Metternich) kon, doordat hij nog wat balans miste, wat minder overtuigen. Zijn stap, èn Ausbildung, werden echter terecht beloond met een negen.

De elegante, veel ras en adel uitstralende Bergerac overtuigde eveneens in galop. In draf maakte hij zich een fractie lang, maar dit verbeterde aanmerkelijk tijdens de proef, met name na de galop.

Ofschoon het uit de plaatsing (zevende plaats) niet geheel bleek was het de voshengst Lizitant (Lauries Crusador xx) van het Landgestüt Celle die het meest wist te overtuigen. Een mooi paard dat met drie goede gangen, een zeer goed achterbeen, voldoende geslotenheid èn een fantastisch karakter demonstreerde dat hij alles wel wilde doen.

Terug