Nieuws

Vivaldi wint met 8 - 4 van de rest

08 08 2008


Na de CK van de KWPN-afdeling Drenthe in Exloo kan de eindstand worden opgemaakt. Vivaldi verslaat de rest van de dressuurhengsten met 8 - 4. In acht van de twaalf afdelingen kwam een nakomeling van de hoogbenige Krack-zoon op kop bij de dressuurveulens.

In Exloo had het hengstveulen Deejay van f/g. J. Elzinga-Slot geen enkele last van het broeierige weer en liet een sublieme bewegingstechniek zien. Daar waren veulens van Johnson en Lord Leatherdale, die ook naar de Nationale Veulenkeuring mogen, niet tegen opgewassen.

Bij de springveulens kregen de negen veulens van de kopgroep een uitnodiging voor zaterdag 23 augustus in Ermelo. Kampioen werd de goed ontwikkelde en correct gebouwde Diego Armando (v.Veron), die overtuigde met zijn galop. R. Bosma-Bruggink fokte hem uit de merrie Olysance keur sport (.vWolfgang), die dit jaar een aangewezen zoon van Tygo leverde.

Derk Noordhuis beleefde weer een prima keuring. Zijn veulens Diecalien DN (Emilion x Corrado I) en Davidson DN (Harley VDL x Matterhorn) werden tweede en derde en Denchidee DN (Mr. Blue x Contender) zevende. Het kampioenslint bij de springmerries kwam om de hals van Noordhuis' merrie Abelia Campari (For Pleasure). De snittige merrie, die dit voorjaar al de merrietest met succes afsloot, kwam bij de driejarige merries op de derde plaats en moest merries uit Noord Holland en Overijssel voor zich dulden.

Bij de dressuurmerries ging de titel naar de jeugdige en fraai gemodelleerde Akitacola (Tuschinski) van C. Blom. De merrie toont een fijne houding en goed voorbeengebruik. Ze kreeg een uitnodiging voor de NMK. In de kampioenskeuring liet Akitacola de sterk bewegende Zolina (Special D) van f/g. B. Jansma achter zich.

Als altijd was er veel belangstelling voor de selectie van de Pavo Cup, die in twee ringen werd verreden. Vijftien vierjarigen en zes vijfjarigen mogen naar de halve finale. Royale en fijn bewegende vierjarigen vormden de top. De grote en met veel houding bewegende Zico (Riant x Ferro, fok. P. Triepels) van Harry Rongen werd door zijn dochter Miranda naar het hoogste puntentotaal gereden. De ruin toonde een 'stoere' draf met veel tact.
Beste vijfjarige was Winona (OO Seven x Vincent, fok. H. Dekker), gereden door Sarah van Fessem. De merrie liet zich goed bewerken, toonde veel tact en afdruk en verdiende daarmee 71 punten.

Negen van de 25 vierjarigen in de voorselectie voor de VION-Cup verdienden met 21 of meer punten een ticket voor Ermelo. Mareille Schröder reed Zomodo P (Quasimodo Z) naar een 8 voor de springtechniek en een 8 voor het gaan tussen de hindernissen. Met 24 punten was dat het beste resultaat.

Algemeen Bestuurslid Inus Haasken reikte zilveren spelden uit aan Jan Boelens, die zich meer dan 40 jaar inzette onder andere als meter, en Greta Robaard, die meer dan 20 jaar de regio Drenthe secretarieel ondersteunde en jaren de omroep deed op de CK.

Bron: KWPN

Terug