Nieuws

Westfaalse veulens goedkoper dan in 2007

18 08 2008


Spectaculaire prijzen werden afgelopen weekend op de Westfaalse veulenveiling in M√ľnster-Handorf niet betaald. Het hoogste bod was voor de Quidam de Revel-zoon Quidamus, het hengstveulen werd afgeslagen op 32.200 euro. Gemiddeld werd er in het Westfaalse paardencentrum 6.645 euro betaald voor een rijpaardveulen, zo'n 1000 euro minder dan vorig jaar.

Niet alleen het voorkomen en het bewegingsmechanisme overtuigden de Rheinlandse kopers van Quidamus (Quidam de Revel x Holland) er zondagmiddag van om 32.200 euro neer te leggen, ook zijn afstamming deed dat. Zijn grootmoeder, de Selle Français-merrie Sissi de Lande III (Histrion x Et Hop x), is beter bekend als Miss FAN. Zij presteerde met Eddie Macken op internationaal niveau en uit de directe Franse moederlijn komen meerdere internationale springpaarden.

Het op één na best verkochte veulen was een hengstveulen uit de eerste jaargang van Florenciano (Florencio). 26.000 euro werd voor de zeer mooi gemodelleerde en met zeer veel houding bewegende Four Seasons (mv.Weinzauber) betaald. Met 25.000 euro was Signorina Niro (Sir Donnerhall x De Niro) het best betaalde merrieveulen. Het op één na best betaalde merrieveulen was een dochter van Cumano. Deze Cumana (mv.Corofino I) bracht 20.000 euro in het laatje.

Terug