×

Nieuws

22.000 euro voor nichtje van Arko III

18 08 2008


Engelse kopers legden 30.000 euro neer voor een zoon van Cumano op de E.S.I-veiling die afgelopen vrijdag op Zuchthof Klatte plaatsvond. Daarmee was dit met zeer veel springtalent gezegende veulen het best betaald. Gemiddeld werd er in Lastrup 8995,97 euro per veulen uitgegeven.

Elk jaar worden de meest talentvolle springgericht gefokte veulens bij elkaar gezocht op de ESI-veiling. Opvallend genoeg laten ze bij Klatte de veilingveulens een paar sprongetjes maken, zodat kopers al een inschatting kunnen maken van het talent. Conqueror (Cumano x Chellano Z) toonde niet alleen al veel aanleg, ook de afstamming heeft een grote rol gespeeld bij het aankopen van dit veulen. Het veulen komt namelijk uit een zeer goede moederlijn en is direct verwant met de hengst Indoctro en de internationale springpaarden Lord Luis (v.Lasino), National Guard (v.Capitol), Cabrio (v.Cantus), Cartageniale (v.Carthago) en Corovaro (v.Calvaro).

Totaal werd er 557.760 euro omgezet op de ESI-veiling, gemiddeld werd er dus 8995,97 euro uitgegeven per veulen. De op één na beste prijs was voor Selena de la Vie (Sandro Boy x Argentinus). Ook zij komt uit een zeer succesvolle familie. Eric Goossens en Koen Terryn van Haras de la Vie fokten het merrieveulen uit Arka, de volle zus van het internationaal zeer succesvolle springpaard Arko III van Nick Skelton. Kopers uit Brazilië betaalden 22.000 euro voor Selena de la Vie. 20.000 euro was er voor Berliner Bub (Eurocommerce Berlin x Stakkato), Ierse kopers betaalden dat bedrag.

Terug