Nieuws

Mooie prijzen voor Borculose kwaliteitsveulens

29 08 2008


Een uitstekende collectie veulens bracht gistermiddag in Borculo gemiddeld € 11.443,- op. De hengstveulens waren met € 11.600,- iets duurder dan de merrieveulens (€ 10.264,-). Diego E (Sorento x Sir Sinclair) was met € 30.000,- het duurste hengstveulen, maar de veilingtopper was een merrie: Dendy, volle zus van de Nederlandse kampioene Andy (Jazz x Ulft), ging voor € 35.000,- naar Black Horse.

Jan Vink van Black Horse BV, eigenaar van de vorige week tot nationale kampioene gekroonde Andy, had gisteren in Borculo al de hand gelegd op Domino, een zoon van Tuschinski uit Urmante, een keurdochter van Jazz die Warmante, de grootmoeder van Jazz tot moeder heeft. Vink had dus al opnieuw een fokproduct van Huub en Tiny van Helvoirt aangeschaft. Voor Dendy, de volle zus van Andy en één van de te verwachten klapstukken van de veiling, had hij de hulp ingeroepen van Marjan Dorresteijn en Dirk Reijne, twee van de selecteurs van de eliteveiling in Borculo. Die moesten samen doorbieden tot € 35.000,- voor ze Vink ervan hadden verzekerd dat hij nu ook de volle zus van zijn kampioensmerrie op stal krijgt. Opnieuw dus een zeer aansprekend, met power dravend Van Helvoirt-product dus voor de Zuid-Hollandse fabrikant van pannekoeken.

Een groep kopers rond Nico Witte en Tamerus Beheer kocht het duurste hengstveulen Diego E, een uitzonderlijk fraai en atletisch gebouwde zoon van Sorento. Dit goed ontwikkelde, rassige veulen bewoog met veel souplesse, maar met iets een lang achterbeen dat nog meer afdruk zou kunnen ontwikkelen.

Het duurste springgericht gefokte veulen (€ 23.000,-) werd verkocht door fokker Stoeterij Zandvliet. De best ontwikkelde Diana's Blue stamt af van de helaas overleden, zeer begeerde Mr Blue en de elitemerrie Koh I Noor (Creool), die nationaal sprong.

Als de collectie 2008 van de eliteveiling Borculo ergens door wordt gekenmerkt, dan is dat wel door de zeer complete, zeer goed bewegende springveulens. Zo maar een handvol topveulens met een aansprekende springafstamming en een dito exterieur draafde en galoppeerde alsof ze afkomstig waren uit de andere rijpaardfokrichting van het KWPN. Het opvallendste veulen was dan ook springgefokt, maar showde als een compleet dressuurpaard. Diello is gefokt door J. van Dijck uit Broekhuizenvorst en heeft alles wat een hengstenopfokker zoekt: langgelijndheid en ontwikkeling, ras en charme, correcte bouw en een droomfront, sublieme draf en galop. Deze zoon van de internationaal springende Quaprice du Bois Margot bracht € 22.000,- op.

Nico Witte kocht de zeer aansprekende en fantastisch bewegende Dhr. Clinton, een door Stoeterij Renken gefokte Clinton-zoon uit een merrie van Burggraaf x Wolfgang, die heel veel van het bloed van haar grootvader had meegebracht. Ben Mensinck kocht een mooi royaal ontwikkelde en best bewegende Denise, een door Jan Boomkamp gefokte dochter van de goed fokkende Carthino. Ook veulens van Numero Uno, Warrant, Canturano, Douglas en Namelus R maakten reclame voor de springpaardenfokkerij.

Terug