×

Nieuws

Alle Prinsjesdagveulens in \'Paardenfokken\'

29 08 2008


Het elitekorps van 65 uitzonderlijk interessant gefokte spring- en dressuurveulens dat op dinsdag 16 september aanstaande geveild zal worden op de Nationale Veulenveiling Prinsjesdag is volledig ingevoerd in de database ‘Paardenfokken’ van deze webste, www.horsetelex.nl. Door te zoeken op de naam van het veulen kunnen belangstellenden op deze website heel gemakkelijk alle pedigree-informatie van de te veilen veulens vinden.

Uiteraard worden de streng geselecteerde veulens ook zeer uitgebreid gepresenteerd op de eigen website van de NVP www.veulenveilingprinsjesdag.nl. Hier treft men - naast de belangwekkende informatie over naaste verwanten in sport en fokkerij - van elk veulen ook foto's en een video aan.

De collectie 2008 van de Nationale Veulenveiling Prinsjesdag bevat onvoorstelbaar veel kwaliteit. Een kleine greep uit 'de kracht van prestatie' die op de traditionele derde dinsdag van september in het KNHS-centrum te koop komt:

- Datinels, hengstveulen van Spielberg x TCN Partout x Rosenkavalier, merrielijn van Herbert de Baey (Rembrandt, Ahlerich etc.) De onderschatte grootvader Partout (vader van Exquis Nadine) is kortgeleden overleden

- Darocini JJ, hengstveulen van Carolus II x Nimmerdor x Heidelberg. De moeder is tevens de moeder van het internationale springpaard Gicini en de grootmoeder van de internationale springpaarden Kor II, Ludo en Nan.

- Diomaro VDL, hengstveulen van Canturo x Libero H x Farn, merrielijn van Olympisch kampioen Hickstead

- Chavanilla, merrieveulen van Contendro II x Calando 30 x Aloube Z. Grootvader Calando 30 (volle broer van Calando I t/m IV) sprong internationaal. Lijnenteelt op merrielijn Calando

- Chita, merrieveulen Chin Chin x Corrado x Lord. Unieke kans om een fantastisch gefokte dochter van de overleden topvererver Chin Chin te kopen

- Dia Dorado, hengstveulen van Mr Blue x Argentinus x Julio Mariner xx, moederstam van de KWPN-hengsten Lester (vader van Rolette) en Lupicor en van het internationale springpaard El Padrino. Unieke kans om een super gefokte zoon van de veel te vroeg overleden topvererver Mr Blue te kopen.

De Nationale Veulenveiling Prinsjesdag heeft dit jaar plaats op dinsdag 16 september. De presentatie begint om 15.30 uur, de veiling om 18.45 uur.

Zie voor verdere bijzonderheden www.veulenveilingprinsjesdag.nl

Terug