Nieuws

Goede veulens voor redelijke prijzen in Dronten

14 09 2008


De 17e Veulenveiling Dronten bood een uitstekende collectie veulens die uiteindelijk voor redelijke, misschien wel enigszins teleurstellende prijzen, van de hand gingen.

Bij de presentatie van veulens gingen de kopers en bezoekers er eens goed voor zitten. De kwaliteit van de veulens die in de baan verschenen was voortreffelijk en beloofde veel goeds voor de veiling. Toch bleef het vuurwerk enigszins uit, hoewel cat. nr. 15 en cat. nr. 17, respectievelijk een snittig hengstveulen van Stedinger x Michelangelo en een hengstveulen van Sir Sinclair x Royal Dance met enorm veel tritt in de benen, beiden 11.000 euro opleverden.

Uitgesproken goede nakomelingen van Johnson (2x), Spielberg, Canturano, Briar en Clinton kropen dicht tegen de 10.000 euro aan maar meerdere veulens bleven ver onder de 5.000 steken. Duurste veulen werd de hoogbenige Disney T, een zeer fraai hengstveulen van Sandreo x Michelangelo uit de Briolita-stam die zeer goed bewoog en door het publiek als beste veulen van de veiling werd uitgeroepen. Naast de Stedinger en de Sir Sinclair werden ook veulens van Tuschinski en Canturano voor 10.000 euro of meer afgeslagen.

Lees dinsdag meer over de veulenveiling Dronten in Het Sportpaard.

Terug