×

Nieuws

Hascal\'s broer vooraan in IJsselmuiden

06 10 2008


Vrijdag namen in IJsselmuiden ruim 130 paarden deel aan de eerste omloop van de GMB-competitie, een wedstrijdenreeks voor jonge springpaarden. Teus van den Brink en Arend Zoer vonden Zascal (Ovidius x Legaat), een halfbroer van het internationale springpaard Hascal, de beste bij de vierjarigen. Wapper (Perion x Ircolando) was onder Stefanie van den Brink de snelste foutloze bij de vijfjarigen.

De vierjarigen werden beoordeeld op het gaan tussen de hindernissen en de springtechniek. Zascal, de bruine ruin van Ovidius die afgelopen zomer vierde werd in de VION Cup, is gefokt door en in eigendom van Jan Hoorn uit Wanneperveen. Hoorn fokte hem uit de Legaat-moeder Carina die ook al het internationale springpaard Hascal gaf. Zascal, die al als tweede in de baan kwam, kreeg onder Jacqueline de Wit een 7 voor het gaan tussen de hindernissen en een 8,5 voor techniek en vermogen op de sprong.

Ex aequo tweede werden Zenaloma (Sam R) onder Marije Engbers en Ultra (Casall x Corofino) onder Dennis van den Brink. Beide paarden kregen een 7,5 en een 8. De inationaal springende hengst Casall was opvallend aanwezig met drie vierjarigen bij de eerste zeven.

De vijfjarigen maakten in een klassiek parcours met barrage uit wie de beste was. Dit keer had Teus van den Brink de nummer één in eigendom. Dochter Stefanie reed Wapper (Perion) naar de snelste tijd. Tweede werd Suzan Houtzeel met de Corland-afstammeling Willand (mv. Goodwill), een ruin uit de Molga-stam.

De volgende wedstrijden van de GMB-competitie zijn op 31 oktober op Euregio Denekamp en op 22 november op Jumping Indoor Luttenberg. De finale wordt verreden op Zwolle International.

Lees morgen meer over de GMB-competitie in 'Het Sportpaard'.

Terug