×

Nieuws

DBFS-veiling: nieuwe organisatie, vertrouwde kwaliteit

16 10 2008


Maandag 3 november 2008 vindt de derde editie van de DBFS Sale 2008 plaats tijdens CSI** Indoor Wierden in Manege ‘de Vossenbos’. De organisatie van de DBFS Sale is dit jaar in handen van marketing en communicatiebureau Verhoef & Co uit Emmen in samenwerking met de Stichting DBFS Sale.

Het is de selectiecommissie gelukt een prachtige collectie fokmerries, drachtigheden en embryo's te formeren. De selectie is gemaakt op basis van diverse criteria, waarin afstamming, drachtigheid van een interessante hengst, bewezen moederlijn, prestaties van de merrie, nakomelingen en verwante paarden, gezondheid en functioneel exterieur centraal staan. Maar liefst 37 merries, één embryo en drie drachtigheden zullen 3 november onder de hamer van veilingmeester Hans Sinnige komen.

Een greep uit de selectie:

Stoeterij de Els brengt dit jaar 4 top fokmerries in de veiling. Waaronder catalogus nummer 33 Natinels elite (TCN Partout) wier moeder Fatinels een volle zuster is van de wereldberoemde dressuurvererver Rubinstein I. En ook catalogus nummer 35 Mastronels keur sport (Larno x Hastrona ster v. Zortin) is een zeer interessante merrie. Met haar heeft u een hengstenmoeder in huis. In combinatie met Don Primaire bracht Mastronels de goedgekeurde zoon Don Larnels in Oldenburg. Mastronels is drachtig van Krokant.

Maar ook mensen die op zoek zijn naar de crème de la crème onder de springpaarden zitten goed op 3 november. Zo zal onder andere catalogus nummer 21 Tabitha RV ster (Calvados) geveild worden. Moeder Kalista is een volle zus van de internationaal presterende Audi's Jikke en bracht ondermeer de in Italië goedgekeurde hengst Storm.

Tevens zal een bijzonder paar drachtigheden en een embryo geveild worden. De embryo van Tlaloc la Silla uit de merrie Praeludium doet menig fokkershart sneller kloppen. Praeludium is niemand minder dan de moeder van de hengst L'Arc de Triomphe (Landor S). Deze hengst behoort tot de meest veelbelovende sport- en fokhengsten binnen de Franse Fokkerij en was met €460.000,- het duurst verkochte paard op de Franse Fences-veiling ooit.

Het programma van de DBFS Sale 2008 is als volgt:

17.00 uur presentatie fokmerries en embryo's.

17.45 uur mogelijkheid tot bezichtigen van de merries op stal en het inkijken van veterinaire gegevens, mogelijkheid tot diner

19.30 uur aanvang veiling

Voor meer informatie over de selectie, de veiling en voor het bestellen van de catalogus kunt U kijken op www.dbfs.nl of kunt u contact opnemen met Emmy Poppelaars bij Verhoef & Co op telefoonnummer 0561-554628 of per email emmy@verhoefenco.nl.

Terug