Nieuws

Gerco 1, Leon 2 in Wereldbeker van Helsinki

19 10 2008


Gerco Schröder was vandaag de beste in de Wereldbekerwedstrijd van Helsinki. Als vierde starter in een barrage met tien deelnemers was de kleinste van de drie Schröder-broers de grote winnaar in een met 10.000 man volgepakt ijshockeystadion in Helsinki. Laatste starter Leon Thijssen eindigde met Olaf knap als tweede.

Een geweldig succes voor de Nederlandse springsport dus. En dat terwijl het een week eerder in Oslo allemaal net niet wilde lukken. "Maar dat is onze sport", zegt Gerco schröder die vandaag met Eurocommerce Milano 22.500 euro en 20 kostbare wereldbekerpunten won. "Vandaag lukte alles, Milano was gelijk na de eerste scherpe wending al super bij de les. Ik heb echt het onderste uit de kan gehaald, om de anderen onder druk te zetten. Maar in een barrage weet je het nooit, tot de laatste door de finish is gegaan."

Die laatste was Leon Thijssen met de geweldenaar Olaf. "Vorige week in Oslo sprong hij al goed, maar toen had ik er één af. Nu was hij weer geweldig. Ik zou meer wedstrijden met hem winnen als alle hindernissen 30 centimeter hoger waren, hoogte en breedte maakt hem echt niks uit. Maar ik ken hem aardig goed nou en ik had de mazzal dat ik als laatste mocht rijden en dus een goed plan kon maken."

Dat plan leverde in Helsinki de tweede plaats op, vóór Helena Lundback met Madick, Andreas Knippling met Neolisto van het Mierenhof en Nicolas Delmotte met Luccianno.

Na twee omlopen staat Geir Gulliksen met 21 punten bovenaan in de west-Europese liga van de Wereldbeker, voor Rutherford Latham (de winnaar van Oslo, die nu een balk had), Gerco Schröder en Nicolas Delmotte, die elk 20 punten hebben.

Lees dinsdag alles over de Wereldbekerwedstrijd in Helsinki in Het Sportpaard.

Terug