×

Nieuws

Fürst Nymphenburg wint Adelheidsdorf

20 10 2008


De Florencio I-zoon Fürst Nymphenburg won in het Duitse Adelheidsdorf de elf maanden durende test voor hengsten van het Landgestüt Celle. Edward (v.Embassy I) behaalde echter de hoogste punten, maar vanwege zijn leeftijd deed deze hengst niet mee in het klassement.

Sinds 1927 worden in Adelheidsdorf de 300 dagen durende testen uitgeschreven, die onder dezelfde omstandigheden als 70-dagentesten worden georganiseerd en waaraan alleen hengsten van het Landgestüt Celle kunnen deelnemen.

De feitelijke overwinning was niet voor hem, maar toch was Edward (Embassy I) verreweg de beste hengst van de test in Adelheidsdorf. Met name in de dressuur liet de hengst een zeer goede indruk achter. Omdat Edward al vijf jaar is, in tegenstelling tot de andere hengsten die allen drie zijn, werd zijn uitslag niet meegenomen in het klassement.

Daarmee was de officiële overwinning voor de hengst Furst Nymphenburg (Florencio I), die een zeer goed figuur sloeg in de dressuur. De hengst liep in elf maanden 147,23 punten bij elkaar, een buitengewoon hoog indexcijfer.

Echte uitschieters onder de springers waren in Adelheidsdorf niet te vinden. De hoogste punten waren voor de KWPN-hengst Alchemist (Now or Never M x Saros xx), zijn springindex kwam uit op 128,34 punten. In de dressuur scoorde de hengst 104,01 punten, waarmee zijn totaalindex uitkwam op 118,48 punten. Met die score was er een vierde plaats voor de hengst. Ook de hengst op plaats drie kwam niet boven de 120-puntengrens, Skyliner (Satisfaction I x Quidam de Revel) kwam met zijn totaalindex uit op 119,85 punten. Slechts drie hengsten kwamen boven de 120-puntengrens, officiële winnaar Fürst Nymphenburg, feitelijke winnaar Edward en de als tweede geplaatste Lamberk (Lordanos x Raphael).

Lees dinsdag veel meer over de 300 dagen-test in Adelheidsdorf in Het Sportpaard.

Terug