Nieuws

Oldenburg selecteert 48 hengsten

20 10 2008


De Oldenburger keurcommissie selecteerde de afgelopen weken uit 350 aanmeldingen 48 hengsten voor de Oldenburger Hauptkörung die 20 tot en met 22 november plaatsvindt.

Met vijf zonen was Florencio I topaanvoerder, hij wordt gevolgd door good old Sandro Hit en Furst Heinrich, die beide vier hengsten doorverwezen kregen. De hengsten Fidertanz, Jazz Rubin, Daddy Cool en Sorento presenteren dit jaar hun eerste keurjaargang.

Met veel spanning worden de voormalige prijstopper met 110.000 euro op de Oldenburger veulenveiling Fürstenball (v.Fürst Heinrich) en de winnaar van het Duitse veulenkampioenschap Florion (v.Florencio I) verwacht. Ook zijn er verwachtingen rond de volle broer van de hengst Sir Donnerhall, die ook werd geselecteerd voor de Hauptkörung.

Oldenburg heeft z'n keuringssysteem op revolutionaire wijze aangepast. De traditionele keuring op de driehoeksbaan wordt vervangen door verplicht longeren.
Na afloop van de presentatie op de harde bodem op donderdag 20 november, worden de hengsten in de hal ten overstaan van jury en publiek gelongeerd. Op 21 novenber staat het vrij bewegen en vrij springen op het programma. De keuring wordt de volgende dag afgesloten met het plaatsen van de premiehengsten en het uitroepen van de kampioenshengst.

Lees dinsdag meer over de voorkeuringen in Oldenburg in Het Sportpaard.

Terug