Wordt HT-lid

Nieuwsberichten


Sport- en fokmerrie Jalandria overleden

14 nov. 2008

Onlangs is door een noodlottig ongeval de 17-jarige elite sport-spr-merrie Jalandria (v.Emilion) overleden. Jalandria heeft in haar sportcarrière internationaal gesprongen onder Henk van de Pol en Frida Bergren.

Voor haar sportcarrière bracht Jalandria drie kinderen ter wereld, waaronder Cor d'Emilion (Cor d'Alme Z), die internationaal sprong onder Henk van de Pol en onder meer winnaar was van de derby in Eindhoven, maar ook de 13-de plaats behaalde in de derby van Hickstad. Prinses Romy Z (v Almox Prints) werd ingezet voor de fokkerij en heeft slechts één nakomeling gehad: Chopin Z (v. Chellano Z) die in het verrichtingsonderzoek voor KWPN-hengsten heeft gelopen en nu 1.30 loopt. Stefandria (v. Cash) heeft inmiddels al vier nakomelingen en wordt nu klaar gemaakt voor de springsport

Na de sportcarrière van Jalandria is zij weer ingezet voor de fokkerij. Ze kreeg nog vier kinderen. Een inmiddels driejarige merrie van Lupicor, een tweejarige merrie van Air Jordan Z, een jaarling hengst van Numero Uno en een veulen van Quintender.

Jalandria was net gespeend en was weer dragend van Quintender.

Snow
Snow
Snow
Snow