Nieuws

Acht dressuur- en vijf springhengsten geprimeerd

22 11 2008


Het Oldenburger Verband heeft vanmorgen 13 hengsten geprimeerd, waaronder een zoon van Florencio (x Sion), in 2006 Duits veulenkampioen. Verder twee aantrekkelijke, aan de longe absoluut overtuigende zonen van F├╝rst Heinreich. Een Carthago (x Continue), een fantastische zoon van Argentinus (x Exorbitant xx) en een zoon van Last Man Standing (x Contender) behoorden tot de geprimeerde springhengsten.

Een langgelijnde, fijn bewegende zoon van Dimaggio x Landadel ontving eveneens een premie. Ook Sir Donnerhall leverde twee premiehengsten. Een ervan werd gefokt door Xavier Marie, uit een Brilliantring-merrie van Rubin Royal. Deze hengst toonde zowel aan de longe als in het vrij bewegen een fantastische draftact met veel balans. De primering (en goedkeuring) van de andere zoon, uit een moeder van Painters Row xx, is op zijn minst twijfelachtig, met name vanwege het gebruik van het achterbeen.

De geprimeerde springhengsten behoorden daarentegen tot de absolute top van de Oldenburger keuring, met name qua aanleg.

De geprimeerde hengsten zijn:

dressuur

5 Dimaggio x Landadel

13 Florencio I x Sion

18 Fürst Heinrich x Donnerhall

20 Fürst Heinrich x Welt Hit I O

32 Sandro Hit x Donnerhall

34 Sir Donnerhall x Painters Row xx

35 Sir Donnerhall x Rubin-Royal

37 Stedinger x Rohdiamant

springen

41 Carthago x Continue

43 Chambertin x Landadel

51 Argentinus x Exorbitant xx

58 Chacco-Blue x Piano II

66 Last Man Standing x Contender

Lees dinsdag alles over de Oldenburger hengstenkeuring in Het Sportpaard.

Terug