Wordt HT-lid

Nieuwsberichten


Fidertanz levert kampioen, For Pleasure de beste springer

26 nov. 2008

Het Westfaalse paardenstamboek is 53 gekeurde hengsten rijker. Van hen kregen 15 hengsten een premie. Kampioen verklaard werd een zoon van Fidertanz, een jonge For Pleasure werd uitgeroepen tot beste springhengst.

Cat.nr. 38 werd kampioen verklaard, een zeker niet opvallend bewegende, maar wel fraai gelijnde zoon van de Westfaalse trots Fidertanz uit een moeder van Rubiloh x Ehrentusch. In de veiling werd de kampioe voor 200.000 euro verkocht en vervolges verpacht aa het Landgestüt. Veel meer bewegingskwaliteit had de eerste Reserve Sieger, de royaal ontwikkelde vos cat.nr. 6, een zoon van Belissimo M x World Magic x Florestan I, die in de veiling 150.000 euro opbracht. Ditzelfde bedrag werd betaald voor de niet geprimeerde cat.nr 77, een fraaie en goed springende zoon van Quidam de Revel x Collin L. Son of Cologne (Sir Donnerhall) werd tot tweede Reserve-Sieger uitgeroepen.

Westfalen distantieert zich nog steeds, althans officieel, van de gespecialiseerde fokkerij. Geen aparte springkampioen dus, maar cat. nr. 55 For Pleasure x Contender x Mytens xx kreeg wel de ereprijs voor de best springende hengst. Een welverdiende eer voor deze rassige bruine, die nog veel trekken vertoont van Mytens xx en die met bliksemsnelle reflexen en extreem veel afdruk sprong. Deze fraaie donkerbruine komt ter beschikking op het Landgestüt Warendorf, evenals de kampioen.

Lees dinsdag alles over de Westfaalse hengstenkeuring in Het Sportpaard.

Snow
Snow
Snow
Snow