Nieuws

Reesink pronkt niet met andermans veren

27 11 2008


Tijdens de NRW Hauptk√∂rung op 26 november in M√ľnster-Handorf, is de hengst Don Schufro x Havidoff premiehengst geworden. De hengst werd als jong veulen samen met zijn moeder Prima Donna verkocht aan Reesink Horses en Paul Baune. In 2006 nam hij deel aan de veulenkeuring in Heiden en werd hij Westfaals gebrand.

Hierdoor kwam Reesink als fokker te boek te staan. De successtory ging door met de hengst en afgelopen woensdag werd hij Westfaals Premiehengst en verkocht aan Hengstenstation Holkenbrink. Hij gaat een glansrijke toekomst tegemoet.

De enige echte fokker van deze hengst blijft hierdoor buiten beeld, maar moet toch zeker alle eer toekomen. Mevrouw P.A. Ruhé uit Voorthuizen fokte hem uit de merrie Prima Donna, die zij tevens zelf reed.

De volle zus van de hengst werd in 2005 geboren, Avive. Zij is dragend van Johnson, en sinds drie maanden onder het zadel. Grand-Prix amazone Mirjam Mischner is zeer enthousiast over haar.

Prima Donna is verkocht aan fokker Piet Crum uit Herveld. Dit jaar kreeg zij een hengstveulen van de Pavo Cup winnaar Wynton. Vorig jaar had zij een veulen van Sorento aan de voet. Momenteel is zij dragend van de hengst United.

Mevrouw Ruhé is erg trots op haar eigen fokproduct. Reesink Horses feliciteert haar met het succes van de hengst en bedankt haar voor de mogelijkheid om hem in 2006 als jong veulen te kunnen kopen.

Bron: www.reesinkhorses.nl

Terug