Nieuws

Nederlands én Belgisch succes op ZfdP-hengstenkeuring

01 12 2008


Op de keuring van het Zuchtverband für Deutsche Pferde (ZfdP) werden afgelopen weekend 14 hengsten goedgekeurd. Het Nederlands succes was groot, de vierjarige hengst Rankrado (v. Ranko) gefokt en in eigendom van de Nederlander Wilhelm Johan Hopman uit Malden, werd uitgeroepen tot ‘Beste ZfdP-hengst’.

Naast deze titel was er ook nog een ZfdP-Siegerhengst. Deze titel, die voorbehouden is voor driejarige hengsten, werd in de wacht gesleept door de BWP-hengst Gucci VS Dolce D'Heyboght (v.Corrado I), afkomstig uit de stallen van Luk Van Puymbroeck. Tot beste springhengst werd Antonello (v.Anton) uitgeroepen.

Fokker van de beste ZfdP hengst, Wilhelm Johan Hopman, beleefde dit jaar niet zijn eerste succes op een ZfdP-keuring. Eerder dit jaar, op de voorjaarskeuring in Lentföhrden, werd zijn hengst Paroschka (Polytraum x Radjah Z) eveneens uitgeroepen tot 'beste ZfdP-hengst'. Op de hoofdkeuring van het stamboek, afgelopen weekend in Kreuth, was er opnieuw die titel. Deze keer werd hij in de wacht gesleept door Rankrado (Ranko x Erato), die de keurcommissie overtuigde met zijn drie goede gangen en technisch zeer goede sprongen. Hopman fokte Rankrado uit de merrie Elainah (Erato x Naturel) die teruggaat op de KWPN-fokfamilie 414.

Naast deze hengsten was er nog een premie voor de best bewegende hengst van de keuring, Fiomeyer FH (Florestano x Weltmeyer).

Lees dinsdag meer over de hengstenkeuring van het ZfdP in Het Sportpaard.

Terug