Nieuws

Kampioenen winnen samen de test in Schlieckau

20 12 2008


De kampioenshengsten van de Hannoveraanse en de Trakehner keuring van 2007, respectievelijk Soliman de Hus (v.Sandro Hit) en Grand Passion (v.Oliver Twist), eindigden hun 30-dagentest in Schlieckau beide met een 8,61 gemiddeld, goed voor de eerste plaats. Grand Passion had dat te danken aan zijn allround aanleg, Soliman de Hus aan zijn verpletterende dressuuroptreden en enorm meewerkende karakter.

De Sandro Hit-zoon Soliman de Hus, in eigendom van Xavier Marie, maar ter dekking op het Landgestüt in Celle, liet een verpletterende indruk achter in de dressuur. De zeer fraai gemodelleerde bruine beschikt over een opvallende draf en een uitmuntende galop en stak daarmee met kop en schouders boven de concurrentie uit. Zijn cijferlijst mocht er dan ook wezen: hij verdiende een 9,38 voor zijn interieur, de draf was volgens de jury een 8,88 waard, zijn galoppade werd met een 9,06 beloond, voor de stap was er een 8,13 en de hengst van Haras de Hus verdiende de meeste punten met zijn geweldig meewerkende karakter: 9,63. Het gemiddelde werd een beetje naar beneden getrokken door het cijfer voor de aanleg als springpaard, daar verdiende de bruine een 7,31.

De Trakehner kampioenshengst Grand Passion (Oliver Twist) van het Britse echtpaar Sarah en Anthony Pidgley is een prima allrounder. De hengst, die ter dekking staat bij Paul Schockemöhle, liet zowel op de dressuuronderdelen als op de springonderdelen zeer fraaie dingen zien.

Top-dressuurpunten waren er ook voor de Oldenburger hengst Statesman (Stedinger), die onlangs op de Oldenburger Eliteveiling voor 400.000 euro werd verkocht aan de Luxemburgse firma Lux-Dressage. Een 9,03 was er gemiddeld op de dressuuronderdelen voor Statesman.

Met een gemiddelde van 8,51 scoorde ook de Trakehner hengst Hamilton (Distelzar) heel behoorlijk.

De beste springcijfers in de test in Schlieckau waren voor de hengst For Europe (For Pleasure). Gemiddeld scoorde de vos een 9,03 op de springonderdelen.

Lees dinsdag meer over de aanlegtest in Schlieckau in Het Sportpaard.

Terug