Nieuws

Ex-Fokker van het Jaar Arend Florijn overleden

28 12 2008


Op Eerste Kerstdag is de bekende paardenfokker Arend Jan Florijn uit Geesteren op 81-jarige leeftijd overleden, na een periode waarin zijn gezondheid langzaam achteruit ging. Florijn werd bekend met zijn timmerfabriek en meubelfabriek Groot Landeweer.

Maar in paardenkringen genoot Florijn veel aanzien als vooraanstaand topfokker. Onlangs behaalde zijn merrie Always Me (Larino) een topscore in de IBOP. Haar vader Larino fokte Florijn ook zelf en de schimmelhengst bracht het tot het hoogste niveau in de springsport. Een andere bekende nazaat van Larino die werd geboren in de stal van Florijn is Redefin (mv Zeus), die in 2002 de IAN-Trofee won en nu zeer succesvol is onder het zadel van Ian Millar. Het internationale springpaard Romulus (v.Armstrong) is een volle broer van de moeder van Larino.
Uit dezelfde familie fokte Florijn de kampioenshengst met de X-factor, Zurich (Berlin x Tsarina, de volle zus van Larino). Een paar jaar eerder werd de hengst Upgrade (Heartbreaker) aan de KWPN-hengstenstapel toegevoegd. Andere bekende hengsten uit de fokkerij van Florijn zijn onder andere Naturel, Armstrong, zijn volle broer Ronaldo, Bernstein en Dillenburg.

In 2003 huldigde het KWPN Florijn als Fokker van het Jaar, die zich niet alleen op de springpaarden richtte. De bekende Salo (Ferro) van Lynne Maas komt ook uit de stal in Geesteren en geldt als een van de meest succesvolle paarden in de lichte tour.

Op dinsdag 30 december om 13.30 uur heeft de rouwdienst plaats in de N.H. kerk te Geesteren waarna de begrafenis zal zijn op de Algemene Begraafplaats aldaar. Gelegenheid tot afscheid nemen en condoleren is maandag 29 december van 19.30 tot 20.00 uur in de aula Deugenweerd in Borculo.

Bron: KWPN

Terug