×

Nieuws

Nieuwe aanwinst voor SFN

09 01 2009


Eind 2008 heeft het Springpaarden Fonds Nederland een nieuwe aankoop gedaan. Het gaat om het paard Rapide Viando, een zevenjarige Heartbreaker-zoon afkomstig uit de Kieni-stam.

Rapide Viando wordt bereden door Peter Geerink (45). Vader Heartbreaker werd onder Geerink vierde in de Grote Prijs van Aken en boekte vele nationale en internationale successen. Rapide Viando werd gefokt door H.A. Langeslag uit het Noord Brabantse Berlicum.

Rapide Viando nam op vijfjarige leeftijd deel aan de KWPN kampioenschappen voor vijfjarige springpaarden. Met Geerink won hij op de eerste dag en beëindigde dit kampioenschap, na drie rondes, als vijftiende. Ook op zesjarige leeftijd nam hij deel aan dit kampioenschap, maar nu met Theo ter Huurne. Ditmaal plaatste de vosruin met bles en vier witte benen zich niet voor de finale. Tijdens Expo on Horse 2008 maakte de combinatie Rapide Viando en Peter Geerink veel indruk door twee van de drie wedstrijden voor de zes- en zevenjarige paarden winnend af te sluiten.

Het is de bedoeling van de selecteurs om de combinatie Geerink en Rapide Viando SFN intact te laten. Niet vreemd, want Peter Geerink heeft bewezen een topruiter te zijn. Zo won hij in het wereldbekerseizoen 1996/1997 maar liefst vier Volvo's en in totaal zes wereldbeker kwalificaties en talloze Grote Prijzen. In 2003 maakte Geerink met Joint Venture deel uit van het Nederlandse team dat tijdens de Samsung Super League wedstrijd in Rotterdam zegevierde. De ruiter is met zeer veel paarden, hoofdzakelijk hengsten, op het hoogste niveau in de sport actief geweest. Naast Royal Bravour en Heartbreaker waren dat onder andere Padinus, Larino, Iroko en Fedor. Internationaal debuteerde de ruiter uit Gelselaar met de hengst Calvados.

Terug