×

Nieuws

Hans Peter scoort vijf uit vijf

11 01 2009


Het dressuurweekend van Zwolle International is afgerond. Hans Peter Minderhoud schreef vanavond de Prix St. Georges op zijn naam met Freebird Ucelli (v. Olivi) met een score van 72,37 %. Hans Peter bracht hiermee zijn aantal Zwolse overwinningen op vijf (uit evenzovele starts). Edward Gal werd tweede met IPS United (70,26%).

Vanmiddag al zette Edward het publiek naar zijn hand. Zoals het publiek voorafgaand voorspelde, won hij vanmiddag al de nationale Grand Prix van Zwolle International. Edward scoorde 72.62 % met bewegingswonder Moorland's Totilas (v. Gribaldi). Alleen kleine haperingen in de overgangen van en naar piaffe en twee ongewenste wissels in de uitgestrekte galop leidden tot aftrek. Tweede werd Marlies van Baalen met de KWPN-hengst BMC Kigali (v. Wolfgang).

Edward Gal was vandaag ook al in de hoofdpiste te vinden met de sjieke merrie Sisther de Jeu (v. Gribaldi). Ze reden samen een prachtige Kür die enthousiast werd ontvangen door de toeschouwers. Ook was de rit in Zwolle voor Sisther de Jeu een leerkans. In samenwerking met het publiek leerde Edward haar rustig wennen aan het 'gevaarlijke' applaus. Sisther de Jeu en Edward stapten uiteindelijk onder daverend applaus ontspannen de piste uit.

Andere rubrieken zijn vandaag gewonnen door onder andere Jaron Verhey die, met de zwarte hengst S.H. 's S.V.P. (v. Future), de Z2 Kür op zijn naam schreef. Kirsten Beckers eindigde bovenaan in het ZZ-licht met Broere Ufo (65.43%) en Kim Thijssen won met Gameboy (v. Gribaldi) het ZZ-zwaar (65.16%).

Morgen hervat het programma van Zwolle International met de Zwolse Handelsdagen. Twee dagen lang kunnen ruiters hun paarden uitbrengen in diverse oefenparcoursen. De dagen zijn bijzonder interessant voor handelaren aangezien op één locatie getalenteerde springpaarden gepresenteerd worden aan de handelaar en zijn of haar klanten.

Kijk voor meer informatie en startlijsten op: www.zwolleinternational.nl

Terug