Wordt HT-lid

Nieuwsberichten


BWP-kampioen in Nederlandse handen

18 jan. 2009

De kampioen van de 55e BWP-hengstenkeuring is de fantastisch gefokte Gigolo van de Padenborre (v.Quidam de Revel), die vlak voor de keuring in handen kwam van Joop van Uytert en Egbert Schep. In totaal werden 33 van de 88 hengsten doorverwezen naar de derde fase, die in maart zal plaatsvinden. Onder hen ook de KWPN-gekeurde dressuurhengsten Amazing Star, Andretti, Zhivago en United.

Van Uytert is blij met zijn nieuwe aanwinst. "Direct donderdags na het vrij springen heb ik hem samen met Egbert Schep gekocht. We hadden het geluk dat we er als eerste bij waren, later kwamen er nog een aantal anderen naar vragen. Het is een uitzonderlijk mooie gefokte hengst. Quidam keer Chin Chin en dan met Lugano en Codex erachter. Dat zijn toch bewezen bloedcombinaties!

Naast Gigolo van de Padenborre werden ook Gorki van Sonnevanck (Breemeersen Adorado x Pavarotti van de Helle), Gambo van den Opstal (Chicago Z x Canadian River), Gondor-Gucci van het Burghof (Wandor van de Mispelaere x Gottwald) en Gonzales (Winningmood van de Arenberg x Calypso d'Herbiers) geprimeerd.

Ook een opvallende hengst was Che Diamant Z (Chin Chin uit Quistria des Pins v.Garitchou X), die eerder deze maand al groen licht kreeg bij het AES. De zeer interessant gefokte hengst is wat klassiek van model, maar toonde extra springaanleg. Moeder Quistria is een volle zus van de fenomenale fokmerrie Opaline des Pins, die drie Olympische zonen bracht.

In de dressuurrichting werden 17 hengsten aangeboden, waarvan er vier groen licht kregen. Alle vier hengsten zijn in eigendom van IPS Horse Group, die met al hun inzet duidelijk investeert in de Belgische dressuurwereld. Alle vier hengsten verdienden eerder al hun goedkeuring bij het KWPN: Amazing Star (v.Flemmingh), Andretti (v.Special D), Zhivago (v.Krack C) en United (v.Krack C).

Lees dinsdag alles over de BWP-hengstenkeuring in Het Sportpaard.

Snow
Snow
Snow
Snow