×

Nieuws

Wallenberg spectaculair naar M-zege

05 02 2009


Met negen hengsten in de barrage was de concurrentie in de GMB-hengstencompetitie klasse M hevig. Maar de ene na de andere combinatie verslikte zich in de beslissende omloop in de listigheden van het parcours. Peter Geerink reed de vleigensvlug van de grond springende Wallenberg naar de zege in de finalewedstrijd.

De heftige Wallenberg kwam een paar keer tegen de hand en Peter Geerink nam naar oxer 9 geen risico, daar waar sommige andere combinaties de weg schuin binnendoor hadden gekozen. Toch bleven Wallenberg en Geerink bovenaan staan met hun 0 in 38.00 seconde, omdat Jur Vrieling zijn super springende Wittinger VDL iets teveel door liet lopen in de lange lijn naar de tweede hindernis. Na de fout deed Vrieling het kalm aan met zijn lustig wapperende hengst.

Wim Schröder had als laatste starter grootse plannen met Eurocommerce Singapore. Maar de gevoelige schimmel vertrouwde de zeer korte wending naar de KWPN-steilsprong niet helemaal en zette zijn hoeven in het zand.

Wallenberg dus winnaar, gevolgd door Warrant, die onder Maikel van der Vleuten geen meter teveel liep (0/39.63 sec), de geweldig springende Whistler die onder Hester Klompmaker over lange lijnen door de barrage galoppeerde (0/40.86 sec) en Eurocommerce Canturano, die onder Tom Brinkman uitkwam op 0/43.59 seconde.

Terug