Wordt HT-lid

Nieuwsberichten


Dekhengst Chambertin geëuthanaseerd

14 feb. 2009

Afgelopen week is de Holsteinse topvererver Chambertin geëuthanaseerd. De invloedrijke Cambridge-zoon had te veel last van een oude knieblessure die hem destijds als zesjarige al een verdere springcarrière onder Jörg Naeve onmogelijk maakte.

De afgelopen jaren had Chambertin zich ontwikkeld tot één van de meest vooraanstaande moderne verververs van de Holsteinse fokkerij. In Hong Kong won Laura Kraut een gouden teammedaille met zijn zoon Cedric, Alois Pollmann-Schweckhorst heeft in de Schockemöhle-hengst Chacco Blue een opvallend internationaal springpaard en ook Catch me if you Can van Ludger Beerbaum draagt bij aan de topklassering van Chambertin op de Duitse springindex.

Chambertin, zoon van het S-springpaard Cambridge, won zelf als jong paard talloze op stijl beoordeelde springpaardenproeven. In 1999 werd Jörg Naeve met Chambertin kampioen van Holstein. Maar korte tijd daarna scheurde Chambertin de kruisband van een knie en was zijn sportcarrière ten einde. Vele jaren kon de hengst zijn dekdiensten wel verrichten met deze blessure, maar zijn situatie verslechterde de laatste tijd zozeer, dat hij geëuthanaseerd moest worden.

Chambertin is gefokt uit de beroemde Holsteiner Stamm 18a2, de familie die ook internationale springpaarden als Calle Cool (Concerto II x Landgraf I) en Cristallo (Carthago x Alcatraz) voortbracht, evenals goedgekeurde hengsten als Classiker, Lennon en Leonardo I en II.

Snow
Snow
Snow
Snow