Nieuws

Lingh, Odermus R, Zuidenwind en Obelisk Zweeds gekeurd

15 02 2009


Afgelopen weekeinde heeft het Zweeds Warmbloed een behoorlijke injectie Nederlands bloed ondergaan. Al dan niet na het afleggen van een aanlegtest werden op de nationale stoeterij in Flyinge onder meer de KWPN-hengsten Lingh, Odermus R, Zuidenwind en Obelisk goedgekeurd voor de Zweedse warmbloedfokkerij.

De door Mattias Jansson in alle Grand Prix-oefeningen getoonde Lingh kreeg een staande ovatie van de enthousiaste Zweden. Vele fokkers waren speciaal voor de beroemde Flemmingh-zoon van Karin Offield naar het zuiden van Zweden gereisd.

Ook PAVO Cup-winnaar Zuidenwind maakte in Flyinge onder zijn nieuwe amazone een fantastische indruk. De geheel van een zware koliekoperatie herstelde Odermus R werd door zijn nieuwe eigenaar, de nationale stoeterij Flyinge, aan de hand getoond en liet zich heel goed zien.

Broere Obelisk kwam onder het zadel en toonde nette oefeningen op Lichte Tour-niveau. De Zweden waren zwaar onder de indruk van zijn imponerende hengstenmodel.

De in Nederland door eigenaresse Maucca Kärki gefokte Zamboucca imponeerde met zijn langgelijnde model en ruime, krachtige bewegingen. De KWPN-zoon van Stedinger komt ter dekking in Zweden.

Onder de oudere goedgekeurde hengsten bevonden zich ook de Zangersheide geregistreerde, BWP-goedgekeurde Chicago Z, die nu als Chicago City door het leven gaat.

Heel interessant is de goedkeuring van de 17-jarige King Louie, die zelf internationaal sprong en afstamt van de internationale springvererver Irco Marco en een volbloed moeder.

Lees dinsdag meer over de Zweedse hengstenkeuring in Het Sportpaard.

Terug