×

Nieuws

Lucky Boy opnieuw succesvol bij finale in Saasveld

19 03 2009


De driejarigen hadden de overhand, afgelopen maandagavond in De Ankerhal te Saasveld. De hengst Maschio (Lucky Boy x Puursinaa prok van Concorde x Irisinaa elite pref van Nimmerdor x Purioso) was de beste van zijn leeftijdsgroep, maar sprong er ook overall bovenuit. De juryleden Daan Nanning en Janny Morsink gaven de hengst van fokker/eigenaar Gerrit en Leontine ter Harmsel bijna uitsluitend negens, waardoor Maschio 53,5 punten verzamelde en met afstand de finale van de vrijspringwedstrijd van de Rijpaarden Fokvereniging Twente op zijn naam schreef.

Opnieuw maakte een zoon van de Holsteins gefokte, bij het KWPN goedgekeurde Lucky Boy indruk. Vorig jaar sprong Ai Ai Ai in de prijzen om vervolgens de VSN Trofee te winnen.

De reservetitel was ook voor een driejarige. En alweer waren de fokkers nog eigenaar. Ingrid en Egbert ter Mors fokten Believe met behulp van Padinus en de ster sport-spr-merrie Utopia van Namelus R x Burggraaf x Kafu xx. Believe kreeg een heel gelijkmatige cijferlijst mee, met onder meer twee keer een 8,7 voor vermogen en algemene indruk. Opnieuw succes dus voor een nakomeling van Padinus, die vorig jaar in Saasveld twee uitstekend springende nakomelingen in de finale had.

De winnares van de vierjarigen, de keurmerrie Albertine (Germus R x Ulrieke van Ekstein x Resilda van Celano x Nabuur), had zich bij de voorselectie briljant laten zien. Maandagavond was ze iets minder in vorm, maar ze kreeg altijd nog achten en zelfs een 8,5 voor haar galop. Qua punten moest het fokproduct van eigenaar G. Willemsen het echter afleggen tegen de twee hoogst geplaatste driejarigen.

Als tweede werd bij de vierjarigen de Hold Up Premier-dochter Anka geplaatst. T. Oude Nijhuis fokte deze met veel vermogen springende merrie uit Kudorrie (Zuidhorn x Magneet x Lindberg).

In de pauze verzorgde dekstation Team Nijhof een mooie mini-hengstenshow. Getoond werden de jonge springtalenten Singapore en Canturano en de bewezen stempelaars Larino en Clinton.

De familie Luttikhuis-Boerrigter uit Tubbergen had pech. Hun hengst Brum (Pacific x Kojak x Ekstein) was geselecteerd voor de finale maar moest met een dik been thuis blijven. Gelukkig was de familie Luttikhuis zelf wel afgereisd naar Saasveld, want bij de verloting wonnen zij de gratis dekking van - naar keuze - Singapore of Canturano.

Terug