Nieuws

Daniel Etter haalt Marcus Ehing toch nog in

22 03 2009


Weinigen rekenden nog met Daniel Etter als bedreiging voor een hernieuwde Wereldbekerzege van Marcus Ehning. Maar de Zwitser haalde in de laatste lijn fel uit naar stijlruiter Ehning, die met Sandro Boy minder risico nam en dus genoegen moest nemen met de tweede plaats. Geen tweede Wereldbekerzege op rij dus voor Ehning. Jeroen Dubbeldam overtuigde opnieuw. Met Whisper eindigde hij als zevende.

Elf ruiters haalden de barrage van een zeer delicate Wereldbekeromloop. Eerster starter Jeroen Dubbeldam zette gelijk al een serieus resultaat neer met een imponerend springende BMC Van Grunsven Whisper: 0/37.83.

Maar de concurrentie was vlijmscherp vandaag op Indoor Brabant. Ludger Beerbaum en Coupe de Coeur doken onder Dubbeldam's tijd en vervolgens snoepten ook Michael Whitaker/Portofino en Christina Liebherr/LB No Mercy fracties van seconden van de beste tijd af.

Aan het eind van het veld leek Marcus Ehning met Sandro Boy de zege binnen te halen. Alles liep perfect, maar in de laatste lijn liet Ehning zijn hengst onnodig nog een extra galopsprongetje maken: 0/37.45 sec.

Daniel Etter rook zijn kans. De Zwitserse paardenhandelaar reed met Peu a Peu in de lange lijn schuin naar de VDL-oxer alles of niets en incasseerde met 0 in 35.93 seconde de laatste wereldbekeroverwinning voorafgaand aan de finale in Las Vegas.

Met één springfout bleven Angelique Hoorn/O'Brien, Jurgen Stenfert/Okometa en Eric van der Vleuten/Tomboy buiten de barrage.

Terug