Wordt HT-lid

Nieuwsberichten


NRPS keurt twee Holsteiners goed

24 mrt. 2009

De hengstenkeuringscommissie van het NRPS heeft op via speciale advieskeuringen nog twee rijpaardhengsten geaccepteerd. Het gaat om Caleandro, een donkerbruine, vierjarige zoon van Cassini I; en Cassalando, een vijfjarige bruine zoon van Casall.

De hengsten zijn ter plaatse door de stamboekveterinair gekeurd en zullen worden ingeschreven zodra ze ook in Utrecht aan alle veterinaire eisen hebben voldaan. Beide hengsten werden in Duitsland gefokt en zijn vooral in sporttechnisch opzicht zeer interessante aanwinsten. Zij overtuigden onder het zadel vooral tijdens het springen en in galop.

Beide hengsten hebben een hoog Landgraf- en Cor de la Bryère-gehalte. De bijna vierjarige Cassini I-zoon Caleandro werd gefokt door F. Jessen in Hörup uit de merrie Najade (Leandro-Landgraf I x Cor de la Bryère x Landgraf I). Hij is eigendom van Cees van den Oetelaar uit St. Oedenrode. De vijfjarige Cassalando won in Zwolle de GMB-competitie voor vierjarige springpaarden onder het zadel van Pim Mulder. Cassalando heeft van zijn vader Casall al het bloed van zowel Landgraf I als Corde meegekregen, en komt uit de hauptstutbuchmerrie Fürstin I (v. Landgraf I), wiens moeder Tibris stamt van Corde en de beroemde Holsteiner merrie Tabelle (Heissporn x Lorentin, Holst. stam 6582). Tibris is een volle zuster van onder andere de goedgekeurde volle broers Calypso I t/m V. Cassalando werd gefokt door U. Lill-Bonnhof uit Klein Offenseth (D) en is eigendom van S.P. Willing uit Amsterdam.

Bron: persbericht NRPS

Snow
Snow
Snow
Snow