Nieuws

Dubbeldam krijgt Beerbaum net niet te pakken

29 03 2009


Jeroen Dubbeldam is er vanmiddag net niet in geslaagd om Ludger Beerbaum van de overwinning af te houden in de Grote Prijs van de Bondsrepubliek. Coupe de Coeur zette in Dortmund de klok een fractie eerder stil dan BMC Van Grunsven Whisper. Marcus Ehning had te lijden onder de fanatieke inzet van Beerbaum en Duubeldam. Met Sandro Boy werd Ehning 'slechts' derde.

Na Braunschweig (derde in de Grote Prijs) en Indoor Brabant (zevende in de Wereldbekerwedstrijd) trok Jeroen Dubbeldam de spectaculair succesvolle lijn met zijn nieuwe troef Whisper verder door. Gisteren won hij een rubriek, vanmiddag moest hij met zijn topper van de gebroeders Van Grunsven slechts drietiende toegeven (0/34.82 sec) op een ontketende Ludger Beerbaum met een zeer voorzichtig springende Coupe de Coeur (0/34.52 sec).

Achteraf bezien had Marcus Ehning het weer te gemakkelijk opgevat. Met Sandro Boy reed hij een sublieme ronde (0/35.49 sec), echter zonder het venijn en fanatisme van de twee laatste starters in deze barrage voor negen combinaties.

Alois Pollmann-Schweckhorst/Lord Luis en Mylene Diedrichsmeier/Soloterma legden beslag op de plaatsen vier en vijf.

Terug