Nieuws

‘Sissi’ Max-Theurer koopt Gestüt Vorwerk

18 05 2009


“Ik was al een tijd op zoek naar een mogelijkheid om al mijn fokmerries in Duitsland onder één dak te krijgen”, vertelt Elisabeth Max-Theurer (52). Die ‘mogelijkheid’ deed zich voor toen Gudula Vorwerk zich bij Max-Theurer meldde en haar ‘Gestüt’ te koop aanbood. Daarmee kwam een einde aan een oeroude hengstenhouderstraditie.

"We zaten ons al een tijd af te vragen wat er met Gestüt Vorwerk zou gebeuren na ons, we hebben immers geen erfgenamen", vertelt Gudula Vorwerk-Happ (66). "Toen we hoorden dat Sissy op zoek was naar een complex om haar fokmerries onder te brengen boden we ons Gestüt aan."

Furioso II, Inschallah, Zeus, Rubinstein I, Rohdiamant… De lijst van belangrijke stamvaders, die op Gestüt Vorwerk gestationeerd zijn geweest, is lang. Na meer dan 125 jaar komt er nu een eind aan het begrip 'Gestüt Vorwerk'.

Lees woensdag een interview met Sissy Max-Theurer en Gudula Vorwerk in 'Het Sportpaard'. Deze krant verschijnt bij hoge uitzondering een dag later in verband met de eindbeoordeling van het KWPN-verrichtingsonderzoek, die vandaag plaatsvindt.

Terug