Nieuws

Goede KWPN-keuring in Vrouwenpolder

12 06 2009


Juryvoorzitter Peter Trommelen was zeer te spreken over het verloop van de stamboekkeuring in het Zeeuwse Vrouwenpolder. “Het was een goede keuring waarbij we aan 11 van de 29 aangeboden paarden het sterpredicaat konden meegeven. Gemiddeld genomen was er sprake van een goede kwaliteit. Met name bij de dressuurpaarden zagen we goede modellen met goede bewegingen."

Buiten de elf paarden die ster werden verklaard kunnen er vier nog proberen via een test alsnog ster te worden.

Trommelen: "Een beetje jammer is het dat in Zeeland de springpaarden ten opzichte van de dressuurpaarden maar zo mager vertegenwoordigd zijn. Ik hoop echt dat in de komende jaren de springpaarden in Zeeland de dressuurpaarden kunnen evenaren, zowel in aantallen als in kwaliteit", aldus de juryvoorzitter die nog graag een compliment uitdeelt aan de organisatie en de medewerkers. "Ze deden hun werk uitstekend, en dat mag best eens gezegd worden. Het zijn tenslotte allemaal vrijwilligers."

Bij de springpaarden vielen twee paarden op. Op de eerste plaats de reeds dertienjarige Oeterma (v.Indoctro). "Een rassige merrie met goede verhoudingen en veel uitstraling die zowel voor het springen als voor het samengesteld het sportpredicaat heeft. Ze kreeg 70 punten voor het exterieur en werd daarmee ster". Oeterma werd gefokt bij H. Wink in Dwingeloo en is eigendom van mevrouw Klaver in Wissenkerke.
Het tweede opvallende springpaard was de driejarige ruin Blitz (v.Tygo). De atletische bruine is gefokt door de eigenaar, W.S.M. Walraven in Veere. Hij kreeg 70 punten voor het exterieur en 75 voor het springen.

Dressuurmerrie Bellevue (v.Sandreo) viel op door haar mooie front en haar uitstraling en haar goede draf. Ze kreeg 75 punten voor exterieur en 75 voor beweging. Fokker eigenaar is opnieuw W.S.M. Walraven in Veere.
De vierjarige bijschrijving Ziezo (v.Krack C) kreeg dezelfde punten vanwege haar rassige, correcte, verticaal gebouwde model, haar goede bovenlijn, harde beenwerk en goede draftechniek. Ze is gefokt en geregistreerd bij T. Coomans in Oud Beyerland en Triemstra in Westmaas, net als het derde opvallende dressuurpaard, de driejarige Beaulien (v.Samba Hit II). "Een merrie met heel veel ras en een goede schoft-schouderpartij, hard en correct gesteld beenwerk", aldus Trommelen.
Bron: KWPN


Terug