×

Nieuws

Veel kwaliteit op derde editie De Wolden Summer Sale

11 07 2009


Op het internationale Concours de Wolden in Veeningen wordt op zaterdag 18 juli voor de derde maal De Wolden Summer Sale georganiseerd. Uit het paardenbestand van de bekende sportpaardenhandelaar Jan Broek uit Veeningen, de VDL Stud uit Beers en de HBC Stal uit Boyl worden acht veulens en 13 springpaarden geveild in de veilingtent op het concoursterrein.Ook dit jaar is er weer een zeer interessante collectie veulens en paarden geselecteerd.

Onder de te veilen veulens bevinden zich een Atlantic-merrieveulen uit de volle zus van het internationale springpaard Rocksina VDL, een Zapatero-merrieveulen uit de volle zus van de goedgekeurde KWPN-hengst Tenerife VDL en een hengstveulen van Cantos uit de merrie Satosca, die een halfzus is van het internationale springpaard Osta Carpets Carrera.

In de groep sportpaarden die onder de veilinghamer komen zien we o.a. een vierjarige zoon van Heartbreaker uit de moeder van Jeroen Dubbeldam's BMC Van Grunsven Simon, een zesjarige Corland die een volle broer is van het Grand Prix-springpaard Starland en een zesjarige merrie van Robin I Z uit de stam van de goedgekeurde internationale springhengst Papillon Rouge.

Ook geveild wordt de vierjarige Cantos-zoon Azuero HBC die afgelopen donderdag als vierde eindigde in de finale van de vierjarige springpaarden in Geesteren. Azuero HBC komt uit de merrie Uzette, zij is een halfzus van de internationaal springende hengst Nagano.

De springpaarden worden getoond in een springparcours op donderdag 16 juli om 17:00 uur op het concoursterrein van CH de Wolden. De veulens worden gepresenteerd op zaterdag 18 juli om 16:00 op het concoursterrein.

De veiling begint om 19:00 uur en de toegang is gratis.

De volledige collectie van de te veilen springpaarden en veulens vindt u op de volgende websites: www.chdewolden.nl, www.hbcstal.nl en www.vdlstud.com.

Terug