×

Nieuws

Prinsjesdag 2009: het water in de mond

13 08 2009


De derde dinsdag van september valt dit jaar op de 15de. Traditiegetrouw is dat de dag van de Nationale Veulenveiling Prinsjesdag, waar de ‘kracht van prestatie’ te koop is. Prinsjesdag 2009 wordt dit jaar op het KNHS Centrum in Ermelo gevierd met een collectie droomveulens waar de liefhebbers het water van in de mond krijgen. Zowel hengstenopfokkers als zeer serieuze merriehouders kunnen dit jaar opnieuw kiezen uit een schitterende collectie waarin de jongste ontwikkelingen op het gebied van sport en fokkerij worden aangeboden.

De formule van de Nationale Veulenveiling Prinsjesdag is onverminderd gebaseerd op de genetische kracht van prestatie: elk van de 32 hengst- en 32 merrieveulens is formidabel gefokt. Maar tot de Prinsjesdagformule behoort ook een atletische lichaamsbouw en topbewegingen voor een latere carrière in de spring- of dressuursport.

De Prinsjesdag-formule levert elk jaar weer nieuwe successen op. Zoals afgelopen jaar de reserve-kampioen van de KWPN hengstenkeuring en topper van het verrichtingsonderzoek Bustique, die in de KWPN Select Sale voor 220.000 euro werd verkocht aan de sponsor van Ian Millar.

Het elitekorps 2009 bestaat dus uit 66 stuks (64 veulens en 2 embryo's), waarvan er zeven zijn geregistreerd bij het Holsteiner Verband, acht veulens hebben een papier van Studbook Zangersheide, één veulen is ingeschreven bij het BWP en achtenveertig veulens zijn KWPN-geregistreerd.

Animal Embryo Center Diergaerderhof in Maria Hoop biedt twee uitzonderlijk interessante embryo's ter veiling aan. Het gaat om een embryo van Canturano uit Faletta I (Capitol I x Caletto II), de rechtstreekse familie van de internationale topspringpaarden Lord Luis en National Guard en van stempelhengst Indoctro. Het andere embryo is een combinatie van Johnson en Fatinels, de volle zus van Rubinstein I en Rembrandt en tevens het nichtje van Amon en Ahlerich.

Maak kennis met de 64 eliteveulens van het topjaar 2009 op www.nationaleveulenveilingprinsjesdag.nl.

datum dinsdag 15 september 2009

locatie KNHS Centrum, Ermelo

programma 15.00 uur presentatie

18.00 uur veiling

Bron: persbericht

Terug