Nieuws

Duurste ESI-veulens blijven in Duitsland

18 08 2009


De totale opbrengst van de ESI-veiling op Hof Klatte bedroeg afgelopen vrijdag 384.250,00 euro wat resulteerde in een gemiddelde prijs van 6.861,61 euro per geveild veulen.

Het duurste veulen van de veiling was de in Oldenburg geregistreerde Cornet's Coup. Dit hengstveulen uit de eerste jaargang van Cornet's Prinz (v. Cornet Obelensky) veranderde voor 20.000 euro van eigenaar. Cornet's Prinz staat ter dekking bij één van de organisatoren van de veiling, Henrik Klatte.

Het één na hoogste bedrag, 18.000 euro, werd betaald voor het hengstveulen Skype (Sandro Boy). Dit Oldenburgse veulen, waarvan de pedigree is opgebouwd uit hengsten die zich stuk voor stuk internationaal in de sport bewezen hebben, kwam net als het duurste veulen in Duits bezit.

Vier veulens kwamen in Nederlands bezit, dit betrof nakomelingen van For Pleasure, Contendro, Sandro Boy en Champion du Lys. De laatste twee werden ook in Nederland gefokt. Dat gold ook voor de nr. 12 (Contendro I x Quattro) die evenals de nr. 49 (Sandro Boy x Rash R) gefokt werd door de fam. Brunink van de Eurostudfarm uit Bedum. De heer Mellema uit Nieuw Scheemda stond te boek als fokker van de nr. 50 (Contendro x Carthago Z) die voor 8.500 euro naar Oostenrijk vertrok.

Terug