Nieuws

Drie koliekdoden in enkele dagen

12 10 2009


Afgelopen week zijn drie beroemde paarden bijna gelijktijdig bezweken aan koliek. Het springpaard Jumpy des Fontaines, het dressuurpaard Mythilus en de dekhengst Welt Hit II leven niet meer.

Vrijdag is de keurhengst Welt Hit II na een serie koliekaanvallen ingeslapen. De familie Van der Kamp van De Havikerwaard, die kortgeleden ook al de hengsten Celano en Welcome kwijtraakte, moest deze beslissing nemen omdat verder behandelen niet in het belang van de hengst was.

In Amerika overleed ongeveer tezelfdertijd het Grand Prix-dressuurpaard Mythilus (Ferro), die met Courtney King-Dye deelnam aan de Olympische Spelen van Hong Kong. Het paard werd daar behandeld wegens hartritmestoornissen en vervolgens positief bevonden bij de dopingcontrole. Ook Jumpy des Fontaines nam deel in Hong Kong. Zijn Chinese ruiter Li Zheng had de WEG 2010 in Kentucky op zijn verlanglijstje staan voor Jumpy.

Jumpy des Fontaines werd in Frankrijk gefokt door Aart Alberts, die daarvoor een merrie uit de stam van Wim van Dam gebruikte.

Lees hierover meer in Het Sportpaard.Terug