Nieuws

Expo Talent Sale 2009: veel verstand van springen

21 10 2009


De jaargang 2009 van de Expo Talent Sale gaat de boeken in als een uitzonderlijke collectie springbeloftes. Niet eerder bevonden zich zo veel extreme talenten in één veilingcollectie. Behalve veelbelovend is de Expo Talent Sale-jaargang 2009 ook heel veelzijdig. Er is ook plaats voor fijn en ongecompliceerd te rijden springpaarden met een gouden wedstrijdmentaliteit. Maar de belangrijkste eigenschappen hebben alle 20 ETS-kandidaten van de jaargang 2009 gemeen: ze hebben kwaliteit en véél verstand van springen.

Op dit moment maken voormalige ETS-paarden als Scotch, P-Pilot, VDL Groep Tomboy en I Belong To You naam in de internationale springsport. Maar in de nabije toekomst valt er voor de liefhebbers van de springsport nog veel meer te genieten. De voornamelijk vier- en vijfjarige talenten die op maandag 7 december 2009 in het Hengelose Expo Center onder de hamer komen, hoeven alleen maar opgeleid te worden. De selecteurs Jeroen Dubbeldam en de gebroeders Wim, Gerco en Ben hebben grote verwachtingen van de ETS-collectie 2009.

Toekomstige cracks
Onder de toekomstige cracks bevinden zich twee vierjarigen die afgelopen zomer furore maakten in de finale van de VION Cup. De nummer drie van de nationale competitie, de uit de stam van Esplanade gefokte Agodinus (Padinus x Acobat I), laat geen enkele wens onvervuld. En ook de als zevende van Nederland geëindigde A Special Touch (Cantos x Voltaire, gefokt uit de beroemde stam van de merrie Wulia), gaat heel ver komen in de grote sport.
Op jonge leeftijd al beroemd is Ushi van de Wolfsakker. Deze dochter van Vigo d'Arsouilles (Philip Lejeune) en kleindochter van Narcotique de Muze (Eric Lamaze) gaat haar beroemde voorouders achterna. Andere extreme talenten met potentie voor de grote sport zijn Zanzibar B (Nassau x Manhattan), Zappa WH (Sydney x Navarone) en Zjonniecara (Eurocommerce Washington x Nimmerdor). Maar er zijn meer spectaculaire springtalenten met grote mogelijkheden, zoals Flinstone de Tijl (Diamant de Semilly x Papillon Rouge) en Zirikit (Eurocommerce Berlin x Lux).

Clevere springpaarden
Zeer veel kwaliteit op de sprong en een geweldige instelling hebben clevere springpaarden als Red White and Blue (Mr Blue x Prince du Logis), Zamiro (Casa Grande V x Matterhorn) en Zepp (Kojak x Jasper).
Opvallend is het feit dat twee fantastisch springende nakomelingen van Tjungske (Carthago x Julio Mariner xx) de strenge ETS-selectie hebben overleefd.

Reserveer maandag 7 december 2009 voor de presentatie en de veiling van 20 uitzonderlijke springtalenten!

Wilt u de catalogus en de dvd aanvragen, dan kunt u een mail sturen naar info@expotalentsale.nl. Wilt u meer weten over de Expo Talent Sale en geselecteerde paarden, dan kunt u telefonisch contact opnemen via 020-4655446 en vanaf 1 november via 0342-440100.

Terug