×

Nieuws

Hannoveraanse springhengsten maken goede indruk

22 10 2009


In tegenstelling tot de dressuurhengsten maakten de springgericht gefokte hengsten vanmiddag in Verden een uitstekende indruk op de driehoeksbaan. De Hauptkörung van het Hannoverander Verband was vanmorgen teleurstellend begonnen, maar de liefhebbers konden zich op het gure buitenterrein helemaal opwarmen aan de springhengsten.

Meerdere nakomelingengroepen in de springrichting lieten ´s middags bij de keuring aan de hand een uitstekende indruk achter. Zeer verrassend was de nafok van de KWPN-hengst Now Or Never M, in Nederland niet bepaald de succesvolste zoon van Voltaire. Zijn Hannoveraanse zonen Toronto en Valentino maken smakelijke, rijtypische modellen met fijne, losse bewegingen. Hoewel gepresenteerd als springhengst, leek cat.nr. 100 VS2009 (Valentino x Stakkato) aan de hand een dressuurtalent te zijn.

Andere springhengsten met goed gebouwde en goed bewegende zonen waren Stalypso (extra!), Cassini II en Balou du Rouet. Ook cat.nr 75 CA2009 Contendro I x Argentinus en cat. 94 Stolzenberg x Escudo lieten zich zeer goed zien.

Het was geen drama bij de dressuurhengsten, maar in voorgaande jaren viel in deze categorie meer te genieten. Opvallende paarden waren cat.nr 21 D2009 (Don Crusador x Landadel), cat.nr 26 DS2009 Don Schufro x Brentano II en cat.nr 59 SW2009 St. Moritz x Wie Weltmeyer. Ook de nafok van Sir Donnerhall en Fidertanz viel in de smaak.

Lees dinsdag alles over de Hannoveraanse hengstenkeuring in Het Sportpaard.

Terug