×

Nieuws

Hengstencompetitie: Alicante en Applaus delen eerste plaats

23 10 2009


De GMB Hengstencompetitie springen klasse L telde 19 deelnemers die werden beoordeeld door de heren Loeffen, Naberink en Luiten. De eerste plaats moest worden gedeeld. Applaus (v.Unistar) en Alicante HBC (v.Casall) kregen beide 49 punten en wonnen de wedstrijd.

Alicante HBC wordt gereden door Nathalie van der Mei en Applaus kwam onder het zadel van Henri Stegeman in de baan. Applaus ging extra in de tweede omloop en daarvoor ontving hij negens van de jury. In de eerste ronde liep de hengst tegen een foutje aan. Alicante liet wel alle balken op zijn plaats en driemaal een 8,5.

De derde plaats was voor de AES-gekeurde Arandelli (v.Karandasj) met Steven Veldhuis, die 46,5 punt toebedeeld kreeg. Vlak daarachter met 46 punten kwam Arthos R (v.Namelus R) op plaats vier onder Ben Schröder, ex aequo met Amingo (v.Numero Uno) onder Mareille Schröder. Azteca VDL (v.Indoctro) kwam op plaats zeven met 45 punten. Amadeus (v.Guidam) en Arezzo VDL (v.Chin Chin) kregen beide 44,5 punten en werden gedeeld negende, voor Chello III (v.Contender) met 44 punten.

In de klasse M was de overwinning voor Eldorado van de Zeshoek (AES-, BWP en NRPS-gekeurd, v.Clinton). Hanno Ellerman reed de hengst in de barrage foutloos en in de snelste tijd rond.

13 combinaties telde de barrage van de klasse M en daarin een aantal zeer veelbelovende jonge hengsten. De tweede prijs was voor Zavall VDL (v.Casall) die veel kwaliteit liet zien. Pim Mulder kon met hem niet aan de tijd van Ellerman komen maar het talent van deze hengst staat buiten kijf. Op de derde plaats ook een heel talentvol springpaard, de met zeer veel macht en vermogen springende KWPN-hengst Zirocco Blue VDL (v.Mr. Blue). Jur Vrieling stuurde hem keurig foutloos rond. Ook foutloos in de barrage waren de KWPN-goedgekeurde hengsten Zidane (v.Ladas), Zapatero VDL (v.Chin Chin), Zacharov (v.Clinton), Querly-Elvis (v.Querlybet Hero), Carambole (v.Cassini I) en Campbell VDL (v.Cassini I).

Ook de klasse Z/ZZ was met 18 deelnemers goed bezet. Casco Boy (voorheen Woodstock, Oldenburg en Zangersheide gekeurd, v.Casco) en Sander Geerink wonnen de rubriek. Ze gingen net iets sneller rond dan de nummer twee, de zeer goed galopperende Wittinger VDL (v.Indoctro) met Jur Vrieling in het zadel. Hanno Ellerman werd derde met de sympathieke Wizzerd (v.Indoctro). Ook zij bleven foutloos in de barrage, net als de nummers vier en vijf, De KWPN-goedgekeurde hengsten Eurocommerce Singapore (v.Acorado) en Warrant (v.Numero Uno) zetten tevens een foutloos barragerondje neer.

Terug