Nieuws

Goede springpaarden bij IBOP Asten

04 11 2009


De juryleden Toine Hoefs en Sjef van Rijswijk kregen bij de IBOP-test in Asten 20 springpaarden en 13 dressuurpaarden te beoordelen. Hiervan slaagden er in de springrichting 16, en zeven in de dressuurrichting, waaruit kan worden geconcludeerd dat de springpaarden gemiddeld beter presteerden dan de dressuurpaarden.

Als beste springpaard kwam Berdina (Untouchable) uit de bus, zij slaagde met 84 punten. Op de cijferlijst van de merrie van f/g G. van de Wetering uit St. Oedenrode prijken maar liefst drie negens, dit kreeg zij voor techniek, vermogen en rijd- en bewerkbaarheid.

"Een koel paard dat fantastisch kan springen. Ze is gretig en heeft een makkelijke manier om de hindernis te overwinnen", aldus Sjef van Rijswijk. Deze zomer eindigde zij ook al als vijfde in het Nationaal Kampioenschap vrij springen op de NMK.

Met 81 punten slaagde ook Garanco-dochter Aranca (f/g J.P.A. van Bussel) royaal. Zij beschikt over een goede, actieve galop, een snelle afdruk en een goede techniek.

Twee merries slaagden met 80 punten, waaronder Balafu de Tamerville, een dochter van Vancouver. Zij springt mooi naar boven en heeft een goed voorbeengebruik. Als fokker en geregistreerde staat J.M.J. Vermeulen uit Hoensbroek te boek.

Daarnaast slaagde met hetzelfde aantal punten de goed galopperende Bluerike (Larino), die met zeer snelle reflexen en een goede voorbeentechniek springt. Opvallend was dat de merrie van f/g Vincent Wouters uit Wijchen alles aanbood en zeer fijn te rijden was.

Bij de dressuurpaarden slaagde wederom met 80 punten Discovery-dochter Brigithe (fokker G. Willemsen uit Den Ham). Van Rijswijk: "Deze merrie stapt heel royaal en draaft met veel takt. In galop toont zij veel gedragenheid, maar zou meer sprong mogen hebben. Ook toonde zij veel souplesse en liet zich goed bewerken." Geregistreerden zijn H.M. van der Heijden en P. van Rijt uit Helmond. Met 77,5 punten is ook Anneliet (Jazz, fokker H. Bekkers uit Mariahout) ruim geslaagd. Deze merrie van C. Niessen uit Hulsberg was afgelopen jaar in Limburg de beste merrie bij de vier- tot en met zevenjarigen. "Deze merrie heeft in haar voorkomen meer van Belisar dan van Jazz. Ze beschikt over een mooie zelfhouding en liet zich goed bewerken", aldus Sjef van Rijswijk.

Bron: KWPN

Terug