×

Nieuws

Edelglans is terug bij Huub van Helvoirt

09 11 2009


Het hengstveulen Edelglans (Jazz x Ulft x Amor), afgelopen zomer met 50.000 euro het duurste veulen van de eliteveiling in Borculo, is na een kortstondig verblijf bij zijn koper, de Deense Blue Hors-stoeterij, weer terug in Nederland. Een blessure, opgelopen rondom het transport, bleek bij nader inzien een lichte fractuur van het griffelbeen.

Hoewel Edelglans geen enkele hinder ondervindt van de blessure, kwamen koper Blue Hors en fokker Huub van Helvoirt toch overeen de koop ongedaan te maken. Esben Møller van Blue Hors kocht op dezelfde veiling nog een tweede Van Helvoirt-veulen. Deze Edelman, zoon van Vivaldi uit de elitemerrie Trendy (de volle zus van Edelglans) ging voor 42.000 euro naar Denemarken.

Edelglans is gefokt uit de keur preferente prestatiemerrie Endy, die bekend staat als moeder van het Grand Prix-dressuurpaard Karmijn en grootmoeder van de hengsten Zuidenwind, Zhivago en Viënto Uno W. Edelglans' volle zus Andy werd in 2008 op de Nationale Merriekeuring gekroond tot nationaal kampioene.

Terug