×

Nieuws

Nazaat van Hyazinthe springt naar 88 punten

15 11 2009


Gisteren beoordeelden juryleden Henk Dirksen en Dirk Reijne in het Groningse Tolbert veertien springpaarden en dertien dressuurpaarden. Er slaagden elf springmerries en vier dressuurmerries.

Inspecteur Dirk Reijne: "In het noorden van het land is 75 % van de fokkerij springgericht, en er zijn hier een aantal beste springstammen. Als groep hadden de dressuurpaarden redelijke modellen, waarbij de merries in beweging wat horizontaal bleven. Wel zijn er vier nette paarden geslaagd."

De beste springmerrie was met maar liefst 88 punten B Dame VDL (Cardento x Notre Dame ster v.Silvio II). Haar opvallend snelle reflexen en het vele vermogen dat zij toonde brachten haar op deze score. Daarnaast opende de merrie, zowel los als onder het zadel, van achter goed op de sprong. De merrie uit de stam van Ahorn's moeder Hyazinthe is gefokt door en staat geregistreerd bij VDL Stud te Beers.

Ook een hele goede cijferlijst kreeg Silverstone-dochter Bigeunerin VDL, die slaagde met 84,5 punten. Zij springt heel goed in de manieren en is een compleet springpaard. Haar goede galoppade en het fijn te rijden zijn vielen op. VDL Stud uit Beers fokte de merrie uit Zigeunerin keur pref prest v.Caletto I, die ook te boek staat als de moeder van KWPN-hengst Goodtimes. Bigeunerin VDL eindigde deze zomer als tweede bij het kampioenschap vrij springen in Ermelo.

Er was nog een Silverstone-dochter die goed slaagde: Zazanula N (mv.Nimmerdor) ontving 79,5 punten. De fijn te bewerken merrie galoppeert opvallend met heel veel buiging in de gewrichten. De merrie van f/g W. van Nispen uit Harkstede opende ruim voldoende en springt goed in de manieren.

Het beste dressuurpaard was Beagea (Goodtimes), gefokt door en in eigendom van H.P. Cazemier uit Bunne.

Bron: KWPN

Terug