Nieuws

Opvallende dochters van United in IBOP-test

16 11 2009


82 punten maar liefst voor twee nakomelingen van United op de eerste dag van de IBOP in Nistelrode. De eerste dag was alleen voor dressuurpaarden, de tweede dag kwamen er dressuur- en springpaarden in de baan. Toine Hoefs en Marjan Dorresteijn jureerden de paarden bij Stal van Dinther.

De langgelijnde Alowette, een vierjarige merrie van United, behaalde 82 punten. Ze kreeg een negen voor de galop die opvallend goed was. Alowette heeft nog een veulen aan de voet van Apache (v.UB 40) en is ook weer drachtig van deze hengst.

De tweede nakomeling van United eindigde ook met 82 punten. Dat was de merrie Beauty. Ze heeft een ruime, krachtige stap waar ze ook een 8 voor kreeg. In draf heeft ze veel zelfhouding en een krachtig achterbeen. Ze heeft een mooie gedragen galop, waarbij ze goed in balans blijft en mooi op het achterbeen komt.

Terwijl haar halfbroer Pop Art (v.Amsterdam) in Toronto alle Grand Prix-rubrieken won, verzamelde de NMK-merrie Ballerina Prinses (v.Uphill) 79 punten.

Twee paarden kregen 78,5 punt, Vienna en Attle. Vienna is een zevenjarige merrie van Negro. "Zij viel op door haar goede achterbeengebruik", aldus Dorresteijn. Vienna kreeg voor de stap en draf een 8. Zij komt uit een merrie van Jacardo.

Attle is een vierjarige merrie van Don Romantic uit een Cocktail-moeder. Zij kreeg voor de stap een 8,5 en de galop een 8.

Lees dinsdag meer over de IBOP in Het Sportpaard

Terug