Nieuws

NRPS-jury behoorlijk tevreden over verrichtingen

25 11 2009


Op de derde verrichtingsdag, maandag 23 november, hebben de NRPS-hengsten hun vorderingen niet alleen onder de eigen ruiter, maar ook met een jurylid in het zadel getoond. Over de meeste rijpaardhengsten was de verrichtingscommissie goed te spreken; een enkeling zal vóór het examen nog een flinke inhaalslag moeten maken.

Van de vier ponyhengsten wordt alleen Don Carino du Bois terugverwacht op het examen, dat plaatsvindt van 5 tot en met 7 januari.

De dag begon met de tweede beoordeling van de vijf rijpaardhengsten die de eerste dag in september gemist hebben: Cappuchino van de Helle (v. Casall), Eldorado van de Zeshoek (v. Clinton), Choco Prince (v. Contender), Born Wild HE (v. Carolus II) en Estragon (v. Eldino). Deze hengsten lieten zich in de drie basisgangen zien onder hun eigen ruiter en maakten de eerste sprongetjes voor de ogen van de verrichtingscommissie. Van deze hengsten leek Eldorado het best op weg. De andere vier kregen het nodige huiswerk mee. Omdat zij een beoordeling achter lopen, konden en wilden de commissieleden er nog niet al teveel van zeggen. Deze hengsten hebben nog een week of zes training voor de boeg voordat zij op 2 januari hun derde verrichtingsdag zullen doormaken. In die tijd kan (en moet) er nog veel gebeuren.

De rijpaardhengsten die zich voor de derde keer lieten beoordelen en ook door een van de juryleden werden gereden, waren (op catalogusvolgorde) Grande Cristall (v. Gribaldi), Quidam B Z (v. Quasimodo), Caleandro (v. Cassini I), Diamant (v. Dollar de la Pierre), Florentino DBG (v. Florencio), Larscot (v. Leeroy), A Big Pleasure (v. Aachen) en Ricardo (v. Royal Hit). Deze hengsten presteerden naar behoren en in de meeste gevallen oordeelden de juryleden dat ze aanvoelden zoals het eruit zag. Deze acht zullen begin januari examen doen en dan zal blijken welke daadwerkelijk gehandhaafd blijven voor de fokkerij.

Terug