Nieuws

Totilas én Parzival op KWPN-dressuuravond

29 01 2010


Op de dressuuravond van de KWPN Hengstenkeuring, vrijdagavond 5 februari vanaf 17.15 uur, strijden de diverse KWPN-hengsten om de zege in de GMB Hengstencompetitie.

Onlangs won in Deurne Apache de klasse L, maar IPS Andretti gaat nog steeds sterk aan de leiding in het klassement. Zal Apache het hem lastig maken in 's-Hertogenbosch? Ook Zhivago staat overtuigend aan kop van zijn rubriek, maar Ziësto en de overige hengsten zetten zeker hun beste beentje voor in de jacht op de winst in de klasse M. Wynton regeert voorlopig in de klasse Z-ZZ Licht. In 's-Hertogenbosch zal hij collega KWPN-hengst Westenwind proberen voor te blijven.

De strijd om de VHO Trofee staat altijd garant voor een prachtige show. In de Kür op muziek dansen de hengsten in hun strijd om de felbegeerde Trofee, die vorig jaar in handen kwam van Hans Peter Minderhoud en Florencio. Dit jaar zadelt Hans Peter IPS Tango, die onlangs in Zwolle nog heer en meester was in de Kür. In de zware tour gaat hij de strijd aan met Maestro en Rubiquil. Aan de start in de lichte tour komen Citango, Riant en United. In beide rubrieken wordt een winnaar gehuldigd, maar de beste combinatie overall wint de VHO Trofee.

Vorig jaar marcheerden vader Broere Jazz en zoon Jerich Parzival zij aan zij door de piste en braken de emoties bij het duizendkoppige publiek door. Ook dit jaar kunnen toeschouwers genieten van vele grootheden in de dressuursport en fokkerij. In een show rondom de leider van de WBFSH-ranglijst voor dressuurhengsten Jazz laten zijn goedgekeurde zonen Broere Bristol, Johnson, Olivi, Riant, IPS Tango, Vic, Broere Westpoint en Wynton aan het publiek zien dat zij hun kwaliteiten als dressuurpaard aan hun beroemde vader te danken hebben. Jazz zal dit jaar vanwege een blessure zelf niet aanwezig zijn, maar Adelinde Cornelissen verzorgt op deze spectaculaire showavond een clinic met Parzival.

Dressuurhengst Gribaldi neemt op deze avond afscheid van de sport na een succesvolle carrière met top 3 klasseringen in de internationale rubrieken van onder meer Rotterdam, Zuidlaren, Maastricht, Amsterdam, Saumur, Aarhus en Norten Hardenberg. Op de WBFSH-ranglijst voor dressuurhengsten staat Gribaldi op een geweldige tiende plaats. In de show wordt hij vergezeld door zijn zonen IPS Painted Black (KWPN-goedgekeurd) en de alle records in de dressuursport verpletterende Moorlands Totilas (KWPN-erkend). Totilas zal tijdens een Kür op muziek laten zien waarom hij de harten van zovelen heeft gestolen.

De KWPN Hengstenkeuring vindt plaats van 3 t/m 6 februari 2010 in de Brabanthallen, 's-Hertogenbosch. De KWPN Select Sale wordt gehouden op zaterdag 6 februari. Op de website www.kwpn.nl vindt u het laatste nieuws en uitgebreide informatie over het programma.

Deze dressuuravond vindt plaats op 5 februari, aanvang 17.15 uur.

Toegangskaarten voor dit spektakel zijn vanaf 1 februari aan de kassa van de Brabanthallen te koop.

Bron: KWPN

Terug