×

Nieuws

Stempelhengsten zaterdag op KWPN Hengstenkeuring

29 01 2010


Nadat de tweede en derde bezichtigingen van de spring- en dressuurhengsten al op woensdag, donderdag en vrijdag worden afgerond, worden alle aangewezen hengsten op zaterdag 6 februari gepresenteerd aan het publiek. Ook de kampioenskeuringen van alle fokrichtingen vinden plaats op zaterdag.

Zo worden de toeschouwers getrakteerd op het allerbeste wat deze jaargang te bieden heeft. Ook de hengsten die in 2009 zijn goedgekeurd maken hun opwachting op de zaterdag, die meteen de slotdag van de hengstenkeuring is. Niet alleen de jonge garde, maar ook de bewezen prestatieverervers, erkende hengsten en hengsten die zich op internationale kampioenschappen hebben onderscheiden zullen zich in een parade laten zien. Indrukwekkende namen als Concorde, Heartbreaker, Emilion, Corland, Cardento, Numero Uno, Krack C, Special D, Koss en Patijn zijn naast ongeveer dertig anderen van de partij.

Natuurlijk mag de bekendmaking van het Paard van het Jaar 2009 niet ontbreken! Onder de elf genomineerden in de verkiezing KWPN Paard van het Jaar 2009 vinden we toppers in de diverse disciplines. Zo waren er onder de kandidaten spring- en dressuurpaarden, tuigpaarden, een Gelders en een eventingpaard. Maar er kan er maar één de beste zijn. Welke fokker mag de Nimmerdor-trofee in ontvangst nemen? U ziet het op zaterdag 6 februari!

De KWPN Hengstenkeuring vindt plaats van 3 t/m 6 februari 2010 in de Brabanthallen, 's-Hertogenbosch. De KWPN Select Sale wordt gehouden op zaterdag 6 februari. Op de website www.kwpn.nl vindt u het laatste nieuws en uitgebreide informatie over het programma.

Toegangskaarten voor dit spektakel zijn vanaf 1 februari aan de kassa van de Brabanthallen te koop.

Bron: KWPN

Terug