×

Nieuws

'Die Süddeutschen' keuren 27 hengsten goed

30 01 2010


Het samenwerkingsverband van vijf Zuid- en Oost-Duitse stamboeken, die zich de afgelopen dagen in München-Riem presenteerden als 'Die Süddeutschen' hebben vandaag 27 hengsten goedgekeurd. Met deze status zijn de hengsten in één keer goedgekeurd voor Beieren, Baden-Württemberg, Rheinland-Pfalz/Saar, Sachsen-Thüringen en Brandenburg-Anhalt.

Met verwijzing naar de specialisatiefokkerij werden twee kampioenen en twee reservekampioenen geëerd. Bij de springpaarden ging de hoogste eer naar de iets klassieke en vroegrijpe zoon van Concetto uit Camilla van Contender. Tot reserve-kampioen werd uitgeroepen een aansprekende en ook goed bewegende zoon van Cordius M uit Florenza A van Papageno. Het was opvallend dat de zoon van Stalypso en Sheila van Sao Paulo 'slechts' een premie kreeg toebedeeld. Deze hengst behoorde gisteren tot de beste springers en vandaag bij het longeren tot de beste bewegers.

De beeldschone zoon van Flamur uit Lissy van Likoto xx kreeg de sjerp omgehangen bij de dressuurhengsten, hoewel zijn optreden aan de longe vanmorgen niet zeer overtuigend was. Reservekampioen werd de fraaie zoon van Hotline en Lubega van Sandro Hit.

Terug